, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ντελίριο με τον Γιώργο Σαμπάνη και το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Αριστοτέλους (βίντεο)

Ένα φαντασμαγορικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους έλαβε χώρα χθες το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου.

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης φωτίστηκε με χιλιάδες, ενώ λίγο πιο πριν το απόγευμα φωταγωγήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι γερανοί του Μετρό, παρασύροντας τους επισκέπτες και τους κατοίκους της πόλης σε εορταστικούς ρυθμούς. Το φυσικό έλατο, ύψους περίπου 20 μέτρων, από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής, άναψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ενώ ακολούθησε συναυλία με τον γνωστό καλλιτέχνη Γιώργο Σαμπάνη. Επιπλέον, στην Πλατεία Αριστοτέλους έχουν τοποθετηθεί δίπλα από το δέντρο μικρά και μεγάλα καταστολισμένα σπιτάκια με δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά.
https://www.facebook.com/100009748065879/videos/758951444439784/?t=4
«Ο φετινός εορταστικός μήνας έχει ως σκεπτικό να είναι παραδοσιακός. Η πόλη φωτίζεται με παλιό και νέο φωτισμό, ενώ ζητήσαμε από τους επιχειρηματίες να συμμετέχουν στο στολισμό και έχουμε ωραία δείγματα. Το φως είναι αυτό που δίνει την εορταστική ατμόσφαιρα» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι, στο φουαγέ του δημαρχείου, με αφορμή την παρουσίαση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τον σχεδιασμό για τα φετινά Χριστούγεννα ανέλαβαν οι αντιδήμαρχοι Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, οι οποίοι παρουσίασαν αναλυτικά τον στολισμό και το εορταστικό πρόγραμμα. Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στη μεγάλη πληρότητα που θα έχουν τα ξενοδοχεία της πόλης τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο κ. Μπαρμπουνάκης, μέσα από δηλώσεις που μετέφερε το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε «Είναι πολύ σημαντικό να κατέβει ο κόσμος στο ιστορικό κέντρο, να δουλέψουν τα καταστήματα και να είναι όλοι πανευτυχείς»
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.