

Ο Γιώργος Χουβαρδάς με σπουδές στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και πτυχίο Σύγχρονου τραγουδιού, αποτελεί μια από τις πιο δραστήριες παρουσίες της νέας ελληνικής μουσικής σκηνής με εμφανίσεις στο Θέατρο Παλλάς, στο Θέατρο Ολύμπια, στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού, στη Μονή Λαζαριστών, στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε πολλούς ακόμη σημαντικούς χώρους, ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικούς δημιουργούς όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Γιώργος Καζαντζής. Με ιδιαίτερη ερμηνευτική ταυτότητα, έχει ξεχωρίσει με τις πρόσφατες κυκλοφορίες του, «Κοσμοχαλασιά» και το ντουέτο «Μαΐστρος» με τον Παντελή Θαλασσινό, σε στίχους του Κωνσταντίνου Τσακαλάκη, τραγούδια που ανήκουν στον επερχόμενο δίσκο τους και αποτυπώνουν μοναδικά τη μουσική του ωριμότητα.

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Στέλιος Κοτίδης εκπροσωπεί επάξια τη νέα γενιά δημιουργών και με τρεις προσωπικούς δίσκους – «Διαλέγεις, δεν παίρνεις», «Ατάκτου Πορείας» και «Αρμύρα και Μαχαίρι» – έχει ξεκινήσει να χαράζει μια σταθερή πορεία στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Μάλιστα, οι συνεργασίες του με καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Υφαντής («Θεόφιλος»), ο Δημήτρης Μπάκουλης («Πληγές στο Χρόνο», «Εξορισμένος»), ο Βασίλης Προδρόμου («Δυο Λέξεις Άφησα») και άλλοι εξαιρετικοί ερμηνευτές, αναδεικνύουν τη στιχουργική και μελωδική του ταυτότητα. Με την ενεργή του παρουσία, συνεχίζει να δημιουργεί τραγούδια, αφήνοντας το προσωπικό του αποτύπωμα στο ελληνικό τραγούδι.
Για την Πέμπτη 5 Μαρτίου λοιπόν, οι δύο χαρισματικοί ερμηνευτές και δημιουργοί – πέρα από την προσωπική τους δισκογραφία – έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με κομμάτια που σημάδεψαν τη διαδρομή τους και διαμόρφωσαν την μέχρι τώρα καλλιτεχνική τους ταυτότητα – τραγούδια των Σωκράτη Μάλαμα, Ορφέα Περίδη, Διονύση Σαββόπουλου και άλλων σημαντικών δημιουργών της ελληνικής μουσικής σκηνής, δημιουργώντας έτσι ένα αόρατο νήμα συνέχειας ανάμεσα στις γενιές των τραγουδοποιών.




