Τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Αλμπέρτο Εσκενάζυ εκφράζει με ανακοίνωσή του το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Όπως σημειώνει, ο αγαπημένος ηθοποιός, που έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 73 ετών, υπηρέτησε με εξαιρετικό ήθος, συνέπεια και σεμνότητα την τέχνη του σε ολόκληρη τη μακρά καλλιτεχνική του διαδρομή.
Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ συνεργάστηκε μία φορά με το ΚΘΒΕ, συμμετέχοντας στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Σπύρου Α. Ευαγγελάτου.
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στο θέατρο ήδη από το δεύτερο έτος των σπουδών του. Μετά την ολοκλήρωσή τους, συμμετείχε σε παράσταση στο Ηρώδειο και αμέσως στη συνέχεια υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο.
Στη μακρά καριέρα του άφησε έντονο αποτύπωμα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενσαρκώνοντας πλήθος αξιόλογων ρόλων. Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε ως σεναριογράφος, εκδότης και θεατρικός επιχειρηματίας. Το 2001 ίδρυσε τον δικό του καλλιτεχνικό χώρο, το «Θέατρο της Μεσογείου», όπου λειτουργεί και Δραματική Σχολή.
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.





