, Πέμπτη
01 Ιουνίου 2023

Λουλούδια: Ποια πρέπει να πάρεις ανάλογα με την περίσταση

Τα λουλούδια αρέσουν σε όλους, ασχέτως ηλικίας και φύλου. Είναι μια όμορφη και τρυφερή κίνηση για να δείξει κάποιος τα συναισθήματα του ή να ευχηθεί.

Το ratpack.gr καταγράφει αναλυτικά τι λουλούδια πρέπει να πάρεις ανάλογα με την εκάστοτε περίσταση.

Τι χρώμα θα είναι;

Παλιότερα, όταν δεν υπήρχαν τα SMS και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ρόλο τους το έπαιζαν τα λουλούδια (και άνευ συνοδευτικού σημειώματος). Η κόκκινη τουλίπα για παράδειγμα, σήμαινε ως auto replay «πίστεψέ με», ενώ η κίτρινη «αθεράπευτη αγάπη». Σήμερα όλα αυτά έχουν ατονήσει, όμως το κόκκινο χρώμα συνεχίζει να συμβολίζει το πάθος και τον έρωτα. Έτσι, είναι ατυχές να στείλει κάποιος σε μία κυρία με την οποία διατηρεί επαγγελματική σχέση κόκκινα τριαντάφυλλα (εκτός αν θέλει να επεκτείνει τη σχέση και σε άλλα επίπεδα).

Τι είδος λουλούδι θα πάρεις;

Και η επιλογή ενός συγκεκριμένου λουλουδιού κρύβει μια σημειολογία. Τα τριαντάφυλλα είναι ερωτικά (εννοείται τα κόκκινα), όπως και οι κάλες (οι μοβ και οι μαύρες) ή οι τουλίπες (κόκκινες). Αδυνατούμε όμως να πιστέψουμε πως μια γυναίκα θα εκλάβει ως ερωτικό μήνυμα ένα μπουκέτο κόκκινα γαρίφαλα. Εννοείται πως αν τα λουλούδια σκοπεύουν να περάσουν ένα ερωτικό μήνυμα, καλό είναι να μη δένονται με τα προσφιλή στους Έλληνες ανθοκόμους γυψόφυλλα (τα μικρά άσπρα λουλουδάκια), που ναι μεν προσδίδουν όγκο, είναι όμως και «φτηνιάρικα». Όπως και οτιδήποτε άλλο (φρούτα, καρποί, κουκουνάρια κ.λπ.)

Πόσα λουλούδια πρέπει να πάρεις;

Ένα αρκεί, εάν πρόκειται για λουλούδι σπάνιο και εντυπωσιακό. Μονός αριθμός όταν τα προσφέρουμε σε μπουκέτο ή ανθοδέσμη. Ντουζίνα αν πρόκειται για κόκκινα τριαντάφυλλα. Παραπάνω από δώδεκα προδίδουν αισθητική Ρώσου ολιγάρχη.

Πώς θα τα δέσεις;

Ανθοδέσμη αν απευθύνονται σε γυναίκα κατηγορίας από MILF και πάνω, μπουκέτο για τις νεότερες σε ηλικία, σε βάζο για τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις και σε χάρτινο κουτί (και αυστηρώς κόκκινα τριαντάφυλλα) σ’ αυτήν που μας καίει.

Η παράδοση μίλησε

Τα λουλούδια πρέπει να παραδίδονται από αυτόν που τα προσφέρει, χωρίς όμως να φέρει σε δύσκολη θέση αυτή που τα δέχεται. Π.χ. δεν προσφέρουμε ανθοδέσμη όταν συναντιόμαστε για να δειπνήσουμε για του Αγίου Βαλεντίνου (καλή του ώρα), αλλά μπουκέτο. Τα λουλούδια δεν πρέπει να αποστέλλονται ποτέ στον επαγγελματικό χώρο μιας γυναίκας, εκτός κι αν πρόκειται για αντίστοιχα επαγγελματική χειρονομία ή εκτός εάν ξέρεις ότι θα ευχαριστηθεί πολύ βλέποντας τις συναδέλφισσές της να σκάνε από τη ζήλια.

Η πονεμένη ιστορία της κάρτας

Ακόμη και αν προσφέρεις τα λουλούδια ιδιοχείρως -και με τη δυνατότητα να πεις ότι θες- θα δεχτεί με μεγαλύτερο ενθουσιασμό αυτά που θέλεις να της πεις εάν τα έχεις γράψει σε κάρτα.