Ληξιπρόθεσμες οφειλές και απολύσεις συζητήθηκαν χθες στο Μαξίμου - Karfitsa.gr
Πολιτική

Ληξιπρόθεσμες οφειλές και απολύσεις συζητήθηκαν χθες στο Μαξίμου

Μετά τις 25 Αυγούστου το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

megaro-maximou

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των εκπροσώπων των δύο κυβερνητικών κομμάτων για την ελάφρυνση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, αλλά και τα προαπαιτούμενα του Ιουλίου.

Τα δύο μεγάλα θέματα όμως στα οποία το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί πρόκειται να συζητηθούν σε σύσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όπως αναφέρεται οι 6.500 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είναι το ένα από τα δύο, καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει ήδη ζήτημα του τρόπου επιλογής όσων απολυθούν, ενώ θα ήθελε ο αριθμός αυτός να μειωθεί.

Το δεύτερο ζήτημα που θέτουν στην Χαριλάου Τρικούπη  είναι το ποσοστό 15% των δημοσίων υπαλλήλων που όπως ορίζει ο νόμος Μητσοτάκη θα παίρνουν υποχρεωτικά κάτω από τη βάση στην αξιολόγηση, γεγονός με το οποίο το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί και πρόκειται τις επόμενες ημέρες να πιέσει περισσότερο έτσι ώστε να αλλάξει η ρύθμιση αυτή.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και υπήρχε κοινή αντίληψη και από τα δύο κόμματα, αφού συμφώνησαν να δοθεί η ευκαιρία αποπληρωμής των χρεών με έως και 100 επιπλέον δόσεις.

Παράλληλα, τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης της πρώτης πενταετίας απολυμένων υπαλλήλων, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει αναγνωριστεί διότι δεν είχαν ένσημα για το διάστημα αυτό και αφορά κυρίως τους σχολικούς φύλακες, στους οποίους αν αναγνωριστεί η πρώτη πενταετία τότε θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Ένα ακόμη θέμα το οποίο συζητήθηκε στην χθεσινή σύσκεψη είναι το σχέδιο αναφορικά με τα οικονομικά των κομμάτων, το οποίο αναμένεται να επεξεργαστούν τις επόμενες ημέρες τα αρμόδια επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μετά τις 25 Αυγούστου, πιθανόν και μετά την έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου την νέα περίοδο.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας στη σύσκεψη συμμετείχε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ενώ από το ΠΑΣΟΚ οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιώργος Κουτρομάνης και Παναγιώτης Ρήγας.

Πηγή: paraskhnio.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ