Μαρία Αντωνίου: Σύνθετος και πολυδιάστατος ο ρόλος της γυναίκας - Karfitsa.gr
Πρόσωπα

Μαρία Αντωνίου: Σύνθετος και πολυδιάστατος ο ρόλος της γυναίκας

Σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη, νοικοκυρά, πολιτικός καλείται να τους υπηρετήσει επάξια και να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Αγωνίστηκε και αγωνίζεται, γιατί έχει άποψη και πολεμά για αυτή, γιατί δεν συμβιβάστηκε με την ταυτότητα που της απέδωσε η κοινωνία.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου με διέκρινε η δυναμικότητα, η τόλμη, η αποφασιστικότητα, η κοινωνικότητα που εξελίχθηκαν σε έντονη επιθυμία για ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Συμμετείχα σε ομάδες, συλλόγους και μετέπειτα ασχολήθηκα με την αυτοδιοίκηση και την πολιτική, υπηρετώντας σε διάφορες θέσεις προτάσσοντας πάντα το καλό του τόπου. Επιθυμούσα να είμαι ωφέλιμη και να βοηθάω τον συνάνθρωπό μου. Κι αυτό έκανα. Δεν ξέχασα, όμως, ποτέ το ρόλο της μάνας. Που φροντίζει την οικογένεια, που αγωνιά για την πρόοδο των παιδιών της, που είναι στήριγμα σε δύσκολες στιγμές.

Η εκλογή μου στο ελληνικό κοινοβούλιο ήταν ένα σημαντικός σταθμός στη ζωή μου, που επέφερε πολλές αλλαγές. Σε νεαρή ηλικία και έχοντας δύο μικρά παιδιά ήταν σίγουρα μία μεγάλη πρόκληση για μένα καθώς αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις ενώ έπρεπε να συνδυάσω πολλούς και διαφορετικούς ρόλους.

Ένα αγώνας που μετρά ήδη αρκετά χρόνια και που συνεχίζεται με την ίδια υπεύθυνη στάση απέναντι στις οικογενειακές και επαγγελματικές μου υποχρεώσεις.

Στη ζωή, όμως, ό,τι αποκτάς απαιτεί προσπάθεια, τόλμη, θάρρος και κυρίως διεκδίκηση.

Με την προσδοκία να είμαστε ο εαυτός μας, να στηρίζουμε τις επιλογές μας, να έχουμε πίστη σε αυτά που θέλουμε, να μην απογοητευόμαστε, να ονειρευόμαστε, να στοχεύουμε, να πετυχαίνουμε, ως σύντροφος, ως μητέρα, ως επιστήμονας, ως πολιτικός και κυρίως ως άνθρωπος, εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου!

Η Μαρία Αντωνίου είναι Επικεφαλής γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκη

Από την έντυπη έκδοση

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ