Με αργούς ρυθμούς η υποβολή φορολογικών δηλώσεων - Karfitsa.gr
Οικονομία

Με αργούς ρυθμούς η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Μέχρι αύριο απέχουν λογιστές-φοροτεχνικοί

forologika-logistes-eforia-forosΜε πολύ αργούς ρυθμούς προχωρά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς συνεχίζεται έως και την Παρασκευή 13 Μαΐου η αποχή των λογιστών – φοροτεχνικών.

Ειδικότερα, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 780.456 φορολογικές δηλώσεις από την επεξεργασία των οποίων προκύπτει ότι 27,71% αυτών είναι χρεωστικές, 18,90% πιστωτικές και 53,39% μηδενικές. Συγκεκριμένα, 216.258 φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά 219.924.865 ευρώ ή μέσο συμπληρωματικό φόρο 1.017 ευρώ, σε τρεις δόσεις στο τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου.

Από την άλλη πλευρά 147.528 φορολογούμενοι θα πάρουν επιστροφή φόρου περίπου 39 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικό «κέρδος» του Δημοσίου μέχρι σήμερα να ανέρχεται σε 180,9 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, προθεσμία η οποία -σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών- δεν πρόκειται, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να παραταθεί.

Το γεγονός πάντως αυτό σημαίνει ότι απομένει περίπου ενάμισης μήνας για να υποβάλουν ακόμη 5,5 εκατ. φορολογούμενοι τις δηλώσεις τους, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος να «μπλοκάρει» το σύστημα Taxis, αφού όλοι θα σπεύσουν την τελευταία στιγμή να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η εκπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων συνεπάγεται για τους φορολογουμένους πρόστιμο 100 ευρώ σε περίπτωση μη τήρησης βιβλίων, καθώς και προσαύξηση φόρου 0,73% για κάθε μήνα επί του ποσού του οφειλόμενου φόρου. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 329.744 έντυπα Ε2 (αναλυτική κατάσταση για μισθώματα ακίνητης περιουσίας) και 77.450 έντυπα Ε3 (κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ