Με δικαστική απόφαση συγχωνεύτηκαν Marfin Λαϊκή με Εγνατία - Karfitsa.gr
Οικονομία

Με δικαστική απόφαση συγχωνεύτηκαν Marfin Λαϊκή με Εγνατία

DDF46402722E7533BF194A07DD911EAC

Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου της Κύπρου δεν έχει χορηγήσει οποιαδήποτε άδεια προς τη Marfin Bank για τη συγχώνευση της με την Marfin Egnatia Bank, καθώς τέτοια άδεια δεν απαιτείτο σύμφωνα με τις πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας.

Αυτό αναφέρει ο Διευθυντής του Τμήματος Εποπτείας & Ρύθμισης Τραπεζικών Ιδρυμάτων και Υπηρεσίας Αδειοδότησης της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου σε απαντητική επιστολή του ημερομηνίας 12/9/2013 προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Κυπριακής Βουλής Νικόλα Παπαδόπουλο, την οποία δημοσιοποίησε ο ίδιος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι στην επιστολή του προς την Κεντρική Τράπεζα ζητούσε να μάθει κατά πόσον η Κεντρική Τράπεζα έδωσε οποιαδήποτε άδεια για τη συγχώνευση της Marfin με τη Λαική Τράπεζα.

Η απάντηση, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «είναι ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν έχει χορηγήσει οποιαδήποτε άδεια προς την Marfin Bank για τη συγχώνευση της με την Marfin Egnatia Bank, καθώς τέτοια άδεια δεν απαιτείτο σύμφωνα με τις πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας».

Σημειώνεται, είπε, «ότι κατά τη σχετική αίτηση στο Δικαστήριο ο μοναδικός αξιωματούχος που παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου και έδωσε τη συγκατάθεση του γι’ αυτή τη συγχώνευση ήταν ο εκπρόσωπος του Εφόρου Εταιρειών, ο οποίος εκπροσωπούσε την τότε κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια». Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου είπε ότι το ΑΚΕΛ θα τοποθετηθεί όταν η επιστολή θα κατατεθεί ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ