Με γοργούς ρυθμούς για το ΕΣΠΑ η περιφέρεια Κ.Μακεδονίας - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Με γοργούς ρυθμούς για το ΕΣΠΑ η περιφέρεια Κ.Μακεδονίας

perifereia

Υπερκαλύφθηκε ο στόχος απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ για το α’ εξάμηνο 2013 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΠΚΜ καταχώρισε συνολικές δαπάνες που υπερκαλύπτουν τον στόχο που είχε τεθεί σε ποσοστό 120%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για το σύνολο της περιφέρειας στο τέλος του 2012 βρισκόταν στο 52% της Προγραμματικής Δέσμευσης, ενώ σήμερα, στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2013, η αντίστοιχη απορρόφηση σημείωσε σημαντική αύξηση, φθάνοντας το ποσοστό του 60,71% της Προγραμματικής Δέσμευσης.

Την ικανοποίησή του για την πορεία απορρόφησης των κονδυλίων εξέφρασε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, σημειώνοντας πως «πρωταρχικός αναπτυξιακός μας στόχος είναι να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το χρηματοδοτικό εργαλείο του ΕΣΠΑ, το οποίο αποδίδει καρπούς».

«Δώσαμε από την πρώτη στιγμή απόλυτη προτεραιότητα στην απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ. Εργαστήκαμε σκληρά, συντονισμένα και μεθοδικά, ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να αυξήσουμε την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, διασφαλίζοντας την ολοκλήρωση της πλειονότητας των έργων και αποφεύγοντας τον κίνδυνο απένταξης για ορισμένα από αυτά. Η αύξηση κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ από την Περιφέρειά μας -από το 52% στο 60,71%- είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα, που όμως δεν μας επιτρέπει να εφησυχάσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να αυξήσουμε περαιτέρω την απορροφητικότητα των ήδη ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ, να μην χαθούν κοινοτικοί πόροι, αλλά και να προετοιμαστούμε έγκαιρα και με συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο για την ταχύτερη εκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, με έργα ζωτικής σημασίας για τους συμπολίτες μας», υπογράμμισε.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ