Με μενού... Ρυθμιστικό και Αργία Αγίου Πνεύματος η πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές στην Περιφέρεια - Karfitsa.gr
Πολιτική

Με μενού… Ρυθμιστικό και Αργία Αγίου Πνεύματος η πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές στην Περιφέρεια

Οι παλιοί, οι... πρωτάρηδες και οι δυσαρεστημένοι

perifereiako-sumvoulio-themak

του Βαγγέλη Στολάκη

Με βασικό θέμα το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και λίγο από… «την κατάργηση της αργίας του Αγίου Πνεύματος» για τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά τις εκλογές το Περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Εκτός από τους ήδη εκλεγμένους, στο χώρο βρέθηκαν και νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι οι οποίοι αναμένεται να καθίσουν στα έδρανα από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, οπότε και η νέα (ίδια) διοίκηση θα αναλάβει τα καθήκοντά της. Στο χώρο βρέθηκαν και όσοι διεκδίκησαν κάποιο δημαρχιακό θώκο και είτε εξελέγησαν είτε πέρασαν… δεύτεροι. Τα συγχαρητήρια των παραβρισκόμενων έλαβε ο Μίμης Φωτόπουλος, ο οποίος από το Σεπτέμβρη αφήνει το κτίριο της Β. Όλγας 136, στο οποίο βρισκόταν επί χρόνια είτε ως αντινομάρχης, είτε ως περιφερειακός σύμβουλος. Το παρόν έδωσαν και τρεις βουλευτές, δυο από το ΣΥΡΙΖΑ (Αμανατίδου, Χαραλαμπίδου) και δυο από τη ΝΔ (Καλαφάτης. Ορφανός). «Δεν πειράζει, την επόμενη φορά» ακούστηκαν στα πηγαδάκια όσων απέτυχαν και δεν κατόρθωσαν να επανεκλεγούν.

Στην τοποθέτησή του, για την αφαίρεση από πλευράς κυβέρνησης της δυνατότητας η κάθε Περιφέρεια να ορίζει πέντε τοπικές αργίες – στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης του Αγίου Πνεύματος για τα εμπορικά καταστήματα, ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε τη διαφωνία του, επαναλαμβάνοντας το πρόσφατο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τόνισε: «Ξέρουμε πολύ καλύτερα να αποφασίζουμε για τον τόπο μας. Αυτό είναι και το πνεύμα του Καλλικράτη». Στην ερώτηση της «Κ» για ποιο λόγο πέρσι, ενώ ίσχυε η κατάργηση δεν υπήρξαν αντιδράσεις αρκέστηκε να δηλώσει πως «Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε ανακοίνωση».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης αναρωτήθηκε «ποιος θα εμποδίσει κάποιον να κρατήσει το κατάστημά του. Αναρωτιέμαι μήπως πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της συνεδρίασης, δηλαδή το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο, για το οποίο προ μηνών είχε πραγματοποιηθεί στο γυάλινο κτίριο των κήπων της Περιφέρειας διαβούλευση παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν εισακούστηκαν προτάσεις των φορέων και πως καταργήθηκε ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται στην Αθήνα. Ο ίδιος δήλωσε πως η διοίκηση της Περιφέρειας δεν είναι ικανοποιημένη ούτε εάν το υπουργείο Περιβάλλοντος ανοίξει γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

«Ορισμένες από τις παρατηρήσεις που κάναμε εισακούστηκαν άλλες όχι. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο δήμου Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» σημείωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης.

Τις αντιρρήσεις του εξέφρασε και ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης. «Έχουμε απευθύνει κάλεσμα στον υπουργό να προχωρήσει σε αλλαγές. Αντιδρούμε με το περιεχόμενο του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου» υπογράμμισε, ενώ στην ερώτηση της «Κ» εάν από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος είχε κάνει γνωστές τις προτάσεις του στον κ. Μανιάτη και εάν αυτές εισακούστηκαν απάντησε ότι: Δεν είχα καμία συμμετοχή. Τώρα ως βουλευτής Θεσσαλονίκης μπορώ να πω επίσημα τις θέσεις μου».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ