17:36, Τετάρτη
10 Αυγούστου 2022

Γκάφα από την ΕΡΤ3! Βάφτισε «Μακεδονία» τα Σκόπια στον αγώνα χάντμπολ με την Εθνική μας! (ΦΩΤΟ)

Μεγάλο… φάουλ έκανε η ΕΡΤ3. Σήμερα στον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στα Σκόπια, που έγινε στην Κοζάνη, αναμετέδωσε τον αγώνα το κρατικό κανάλι, ωστόσο στον πίνακα του σκορ εμφάνισε την γειτονική χώρα ως… MKD, δηλαδή «Μακεδονία».
Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ΠΓΔΜ να αναγράφεται ως FYROM κάτι που όμως η δημόσια τηλεόραση φαίνεται ότι αγνόησε και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις.
Η απάντηση της ΕΡΤ:
“Σε απάντηση αναρτήσεων σχετικά με τα γραφικά κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα χάντμπολ μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και ΠΓΔΜ από την ΕΡΤ 3, το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:
Η παραγωγή των γραφικών για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία.
Η κάρτα των γραφικών ανέφερε την ομάδα της ΠΓΔΜ με την ονομασία που αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα, δηλαδή ως MKD, το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ.
Οι Αθλητικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ 3 παρενέβησαν ταχύτατα και επικοινώνησαν με την προαναφερόμενη εταιρεία, με αποτέλεσμα το εν λόγω πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα στον αέρα και να αναγράφεται η ομαδα της ΠΓΔΜ στα γραφικά ως FYR.
Σε καθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ θα εξετάσουν ενδελεχώς το ζήτημα, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να καταλογιστούν ενδεχόμενες ευθύνες και να κινηθούν πειθαρχικές ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο”.