, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ιερός Λόχος: Ιστορία ενός Θρύλου»: Το ντοκιμαντέρ για την επίλεκτη μονάδα Ελλήνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο COSMOTE HISTORY

Τιμητική διάκριση για τον Όμιλο ΟΤΕ και το COSMOTE HISTORY στην εκδήλωση για την επέτειο 75 χρόνων του Ιερού Λόχου  

Πρεμιέρα στο κανάλι COSMOTE HISTORY θα κάνει τον Δεκέμβριο το ντοκιμαντέρ «Ιερός Λόχος: Ιστορία ενός Θρύλου» για την ιστορία της επίλεκτης ομάδας Ελλήνων στρατιωτών που πολέμησαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε παραγωγή White Fox και συμπαραγωγή COSMOTE TV.

Ο Ιερός Λόχος συγκροτήθηκε κατά τον Βʼ Παγκόσμιο Πόλεμο στη Μέση Ανατολή, και αποτελούνταν από Έλληνες αξιωματικούς, υπό τις εντολές του συνταγματάρχη Χριστόδουλου Τσιγάντε. Η μονάδα πολέμησε στο πλευρό των συμμαχικών δυνάμεων, Γάλλων, Νεοζηλανδών και της επίλεκτης Βρετανικής Ειδικής Υπηρεσίας Αεροπορίας (SAS), στη Λιβύη και το Αιγαίο, ενώ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση των Δωδεκανήσων. Με γυρίσματα στην Αίγυπτο, τη Μ. Βρετανία και τα ελληνικά νησιά, το ντοκιμαντέρ βασίζεται στις μαρτυρίες των εν ζωή Ιερολοχιτών, μελών της Βρετανικής SAS και του σημερινού Ιερού Λόχου, καθώς επίσης έγκριτων ιστορικών και στρατιωτικών. Επίσης, για πρώτη φορά παρουσιάζονται πλάνα από την εκπαίδευση του Ιερού Λόχου στην Αίγυπτο το 1942 και την προετοιμασία καταδρομικών επιχειρήσεων στο Αιγαίο.

Ο Όμιλος ΟΤΕ τιμήθηκε για τη συμπαραγωγή του ντοκιμαντέρ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα 75 χρόνια του Ιερού Λόχου, που διοργάνωσε η 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση από τον Αρχηγό του ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, είπε: «Το COSMOTE HISTORY δημιουργήθηκε ώστε οι συμπολίτες μας, και κυρίως η νέα γενιά, να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία της Ελλάδας και να έρθουν πιο κοντά στον ελληνικό πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Εκ μέρους όλων των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ, σας ευχαριστώ για την αναγνώριση αυτή».

Για το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY, η COSMOTE TV επενδύει συστηματικά στο ελληνικό ντοκιμαντέρ και τις εγχώριες παραγωγές με θεματολογία γύρω από την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας, από τη θέση του παραγωγού ή του συμπαραγωγού. Επίσης, σε συνεργασία με Έλληνες δημιουργούς, αναζητά, αποκαθιστά και προβάλλει σπάνιο αρχειακό υλικό και ιστορικές ταινίες, κάποιες από τις οποίες προβάλλονται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση.

Το ντοκιμαντέρ «Ιερός Λόχος: Ιστορία ενός Θρύλου» θα προβληθεί στο COSMOTE HISTORY την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 21.00, σε πρώτη τηλεοπτική προβολή. Αμέσως μετά, θα είναι διαθέσιμο on demand και στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.
Την ανάπτυξη της ιστορίας σεναρίου υπογράφει η Αναστασία Μάνου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της White Fox,  και τη σκηνοθεσία ο Γρηγόρης Καραντινάκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.