, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέα εποχή για τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς και τη ΔΕΘ-Helexpo

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη συνδιοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς προχώρησαν σήμερα η ΔΕΘ-Helexpo και ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», εγκαινιάζοντας μια νέα αναπτυξιακή εποχή για τη σημαντική αυτή διοργάνωση. Πρώτος σταθμός της εν λόγω συνεργασίας θα είναι η 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 7 Μαΐου του 2017.
Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας συνεχίζει την πολιτική του για σύσφιξη των δεσμών του με περιφερειακούς φορείς, εισφέροντας την εκθεσιακή εμπειρία και τεχνογνωσία του προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών. Η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς διοργανώνεται τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» και αποτελεί μια διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας. Όμως και για τη ΔΕΘ-Helexpo ο κλάδος της γούνας δεν είναι άγνωστος, αφού η εταιρεία διοργάνωσε την πρώτη ελληνική κλαδική έκθεση γούνας, η οποία μάλιστα αποτέλεσε και την πρώτη κλαδική της διοργάνωση, στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη.
Στην 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς η ΔΕΘ-Helexpo θα συνδράμει με την παροχή τεχνογνωσίας ως τεχνικός σύμβουλος της διοργάνωσης, με στοχευμένες επικοινωνιακές ενέργειες, αλλά και με την ένταξη της εν λόγω έκθεσης στο εκθεσιακό της πρόγραμμα.
«Μετά από 41 έτη η έκθεση μας αποκτά άλλη αίγλη και κύρος, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τη ΔΕΘ-Helexpo. Η ΔΕΘ-Helexpo έρχεται με το σύμφωνο αυτό να συνδράμει ενεργά στην 42η διοργάνωσή μας.
Σε μια εποχή που η οικονομία του τόπου μας χρειάζεται ανασυγκρότηση, μια τέτοια συνεργασία μπορεί να υλοποιήσει ιδέες, δίνοντας την απαιτούμενη δυναμική» σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Καστοριά, με την αφορμή της υπογραφής του μνημονίου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, τόνισε πως η εταιρεία διευρύνει τις περιφερειακές της συνεργασίες, ώστε να στηρίξει τις κατά τόπους επιχειρήσεις και τις τοπικές οικονομίες. Ανέφερε δε πως μέσα από την συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς στόχος είναι να διεθνοποιηθεί ακόμη περισσότερο η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, αλλά και να αναβαθμισθεί το εκθεσιακό προϊόν με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της ΔΕΘ-Helexpo. «Μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε η γούνα να αποτελέσει ξανά ένα σημαντικό εθνικό εξαγώγιμο προϊόν» σημείωσε ο κ. Τζήκας, κάνοντας παράλληλα γνωστό πως ο εθνικός εκθεσιακός φορέας βρίσκεται σε επαφές με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για μια ανάλογη συμφωνία αναφορικά με την έκθεση «Πελοπόννησος».
«Είναι μια μοναδική ευκαιρία οι δύο φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν ένα πολύ μεγάλο εκθεσιακό γεγονός, το οποίο θα έχει ενισχυμένη διεθνή απήχηση και θα αποτελεί πόλο έλξης για εκθέτες και επισκέπτες» ανέφερε με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης. Τόνισε μάλιστα πως η συνεργασία των δύο πλευρών έχει μέλλον και προοπτικές, που αντικατοπτρίζονται στον δυναμισμό του κλάδου της γούνας. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα περιοριστεί μόνο στην Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, αλλά θα επεκταθεί και σε άλλες δράσεις, όπως θα είναι για παράδειγμα η συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς στην 82η ΔΕΘ, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα, μια αγορά που ενδιαφέρει τον κλάδο της γούνας. Τον δε Ιανουάριο του 2017 θα διοργανωθεί μια μεγάλη εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της προώθησης της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς. Όπως ανέφερε ο κ. Ποζρικίδης, έχουν ήδη δρομολογηθεί κινήσεις ώστε σε δύο χρόνια η έκθεση γούνας να πιστοποιηθεί από τη Διεθνή Ένωση Εκθέσεων, UFI.
Πόλος έλξης και άλλων εμπορικών δραστηριοτήτων, πέραν της γούνας, μπορεί να αποτελέσει το σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο στην Καστοριά, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, που υπογράμμισε τη στρατηγική γεωγραφική του θέση, λόγω της γειτνίασης με όμορες χώρες.
Τέλος, ιστορική στιγμή για τον Σύνδεσμο Γουνοποιών χαρακτήρισε την επίσημη αναγνώριση της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς από τον εθνικό εκθεσιακό φορέα ο πρόεδρος της Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας Συνδέσμου Γουνοποιών «Ο Προφήτης Ηλίας», κ. Ιορδάνης Μιχαηλίδης.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.