, Σάββατο
02 Δεκεμβρίου 2023

Αγωγές, εξώδικα και μηνύσεις για την Έλλη Στάη!

stai
Η δημοσιογράφος Έλλη Σταη σε σχέση με συκοφαντικά δημοσιεύματα αναφορικά με την αποκαλούμενη λίστα «Μπόργιανς» δηλώνει τα εξής:
Σε σχέση με συκοφαντικά δημοσιεύματα, στημένα πάνω σε ψεύδη και με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων σε βάρος της τιμής και της υπόληψής μου, δηλώνω τα ακόλουθα για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να ξεσκεπαστούν οι αθλιότητες  των συκοφαντών και όσων τις αναπαράγουν.
1. Οι καταθέσεις μου και γενικά όλη η περιουσιακή μου κατάσταση είναι νόμιμες,  διαφανείς και πλήρως φορολογημένες.
Στις  ετήσιες φορολογικές δηλώσεις μου, όπως και σ’ εκείνες του “πόθεν έσχες”, δηλώνω στο Ελληνικό Δημόσιο τα εισοδήματά μου, τις πηγές από όπου προέρχονται, τις τραπεζικές μου καταθέσεις και όλα γενικώς τα περιουσιακά μου στοιχεία.
Συκοφαντία λοιπόν πρώτη τα περί φοροδιαφυγής.
2. Η Πολιτεία γνωρίζει από τις δικές μου πλήρεις και ολοκληρωμένες δηλώσεις την αλήθεια ότι είμαι απολύτως νόμιμη. Όλα ήταν γνωστά και στη διάθεση των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας.
Συκοφαντία δεύτερη λοιπόν ότι «βρήκε» για εμένα στοιχεία από τη λίστα «Μπόργιανς».
3. Εμφανίστηκα στους οικονομικούς εισαγγελείς, σεβόμενη τη λειτουργία τους,  και παρέδωσα άμεσα αναλυτικό υπόμνημα και όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως την αλήθεια, όπως άλλωστε τη γνώριζε ήδη το Ελληνικό Δημόσιο από το παρελθόν.
Συκοφαντία λοιπόν τρίτη ότι τάχα ζήτησα προθεσμία.
Στον κανιβαλισμό που επικρατεί στον δημόσιο χώρο δεν θα επιτρέψω επ΄ουδενί τη σπίλωση του ονόματός μου ούτε τη χρησιμοποίησή του σε άθλια παιχνίδια εντυπώσεων. Θα υπερασπιστώ άφοβα και μέχρι τέλους στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια τα αυτονόητα έννομα αγαθά μου και  όλοι όσοι δημιουργούν και αναπαράγουν τη συκοφαντία θα πληρώσουν.
Δίνω στη δημοσιότητα το υπόμνημα που κατέθεσα ήδη, γνωρίζοντας ότι γίνομαι υποψήφιος στόχος εγώ και τα οικεία μου πρόσωπα, εγκληματιών και τρομοκρατών και ας έχουν την ευθύνη εκείνοι, οι οποίοι όφειλαν να με προστατέψουν και δεν το έπραξαν.

Το Εξώδικο που έστειλε στους υπεύθυνους των εφημερίδων Δημοκρατία και Espresso

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
της Ελλης Στάη, δημοσιογράφου, κατοίκου Αθηνών, οδός……
ΚΑΤΑ
Της Ανώνυμης Εταιρείας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΑΕ ιδιοκτήτριας της εφημερίδας «ESPRESSO» που έχει την έδρα της στην Αθήνα Ερατοσθένους 1 και Βασ.Κωνσταντίνου και νόμιμα εκπροσωπείται
Της Αμαλίας Βεβελάκη, Διευθύντριας της ανωτέρω εφημερίδας κατοίκου ως άνω
Με φαξ στο 2130170401
Σε σχέση με το σημερινό δημοσίευμά σας, το οποίο αναίτια διασύρει την τιμή και την υπόληψή μου σας αποστέλλω δήλωση-απάντησή μου και το υπόμνημά μου στους οικονομικούς εισαγγελείς προς πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας.
Αναμένω άμεσα την ανασκευή των ψευδών που έχετε αναγράψει σε βάρος μου καθώς και όσων αφήνετε κακόπιστα να υπονοούνται άλλως θα αναλάβετε δικαστικώς τις συνέπειες της ανωτέρω παράνομης πράξης σας.
Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2016
Η εξωδίκως δηλούσα