12:12, Σάββατο
01 Οκτωβρίου 2022

Aπό τα ερτζιανά στην τηλεόραση του «Ε»

ARGIRIADOU
Από μικρό παιδί είχε έρωτα με το ραδιόφωνο. Όπως περιγράφει χαρακτηριστικά, το… παιχνίδι της ήτανε να προσποιείται ότι μιλάει στον αέρα των ερτζιανών. Σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία, όπου και εάν βρισκότανε, μόλις το ρολόι έδειχνε 21:00 παρατούσε τα πάντα για να ακούσει την καθημερινή εκπομπή που είχε στο ραδιόφωνο ο δημοσιογράφος Βασίλης Γαλανός με τον οποίο στη συνέχεια είχε την τύχη, όπως λέει, να συνεργαστεί. Ξεκίνησε να ασκεί τη δημοσιογραφία παράλληλα με τις σπουδές της, ενώ σε ηλικία μόλις 24 ετών ανέλαβε την αρχισυνταξία εκπομπών στην ΕΡΤ3.
Της Έλενας Καραβασίλη
H Αναστασία Αργυριάδου είναι μητέρα δύο μικρών παιδιών και τα τελευταία δύο χρόνια, δίνει ανταποκρίσεις στο κανάλι Ε από τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, τη Χαλκιδική και από όπου αλλού  υπάρχουν ειδήσεις, ενώ είναι και εξωτερική συνεργάτιδα στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». «Το 1994, παράλληλα με τη σχολή, ξεκίνησα την πρακτική μου στο ραδιόφωνο του ANT1 όπου και καθιερώθηκα για δέκα χρόνια. Έκανα σύνταξη και εκφώνηση σε ελεύθερο ρεπορτάζ για το δελτίο και κάλυπτα τα πάντα, από δικαστικά μέχρι αστυνομικά θέματα. Παράλληλα βέβαια έκανα και άλλα πράγματα. Πέρασα από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, ενώ σε ηλικία 24 ετών και για δύο σεζόν είχα την αρχισυνταξία δύο καθημερινών εκπομπών στην ΕΡΤ3», λέει η κ. Αργυριάδου επισημαίνοντας πως αυτός ήταν ο πιο σημαντικός σταθμός στην καριέρα της.
«Με… έπαρση οι νέοι»
Για οκτώ χρόνια οι ακροατές της την απολάμβαναν μέσα από τη συχνότητα του Πανόραμα 984, όπου έκανε ένα ενημερωτικό- ψυχαγωγικό magazinο. Στη συνέχεια βρέθηκε στην ΤV100 όπου είχε την αρχισυνταξία εκπομπών, ενώ παρουσίαζε και δική της εκπομπή.  Λίγο καιρό αργότερα, ανέλαβε την αρχισυνταξία καθημερινών εκπομπών στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤV, ενώ παράλληλα έγραφε σε εφημερίδες και περιοδικά. Έγινε υπεύθυνη των εκδόσεων Imaco στη Θεσσαλονίκη, για τα περιοδικά OK, DOWN TOWN, PEOPLE και δικαίως καθιερώθηκε σε θέματα lifestyle. Γιώργος Κιμούλης, Χάρης Αλεξίου, Κάτια Δανδουλάκη είναι μερικά μόνο ονόματα που έχουν κάτσει στην… καρέκλα του συνεντευξιαζόμενου. «Την καλύτερη συμπεριφορά την έχω δεχτεί από μεγάλους και σπουδαίους καλλιτέχνες. Αλλά μου έχουν κάνει μεγάλη και αρνητική εντύπωση οι ανερχόμενοι, νέοι καλλιτέχνες που έχουν μεγάλη έπαρση, ενώ μπορεί να είναι απλά όνομα για μία σεζόν», αναφέρει η ίδια.
Αυτό που θέλει η Αθήνα
Όπως λέει, τα κοινωνικά θέματα που ενδιαφέρουν περισσότερο το τηλεοπτικό κοινό, είναι κι αυτά που ζητάει η Αθήνα. Η υπόθεση του συζυγοκτόνου στην Ορμύλια Χαλκιδικής, είναι ένα από τα ρεπορτάζ που την «πώρωσε» όπως λέει. «Είμαι και εγώ μητέρα δύο μικρών παιδιών και είχα ανησυχήσει πάρα πολύ για την τύχη του μικρού Φοίβου. Προσπαθήσαμε με το κανάλι και συμβάλαμε και σε κοινωνικό επίπεδο. Ήμασταν 18 μέρες κάθε μέρα εκεί με τα τηλεοπτικά συνεργεία και συμμετείχαμε στις έρευνες. Μαθαίναμε μία δημοσιογραφική πληροφορία και τη λέγαμε πρώτα στην οικογένεια και στη συνέχεια στο κανάλι, διότι αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να βρεθεί ο μικρός», λέει. Και συνεχίζει: «Μάλιστα είχαμε κανονίσει με το κανάλι να συναντηθεί ο παππούς του Φοίβου, ο κ. Μαυρομάτης με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης τον κ. Τόσκα».
Μένει Θεσσαλονίκη!
Παρότι είχε προτάσεις να μεταβεί στην πρωτεύουσα για δουλειά, τις απέρριψε για να μείνει στη Θεσσαλονίκη. «Φοβήθηκα να πάω και τελικά δεν το μετάνιωσα καθόλου. Οι ρυθμοί της πόλης δε μου ταιριάζουν και προτίμησα να μείνω στη Θεσσαλονίκη», λέει. Πλέον έχει οικογένεια και έτσι δεν περνάει ούτε καν σα σκέψη από το μυαλό της η… φυγή στην Αθήνα. Είναι 41 χρονών, παντρεμένη εδώ και επτά χρόνια και έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τον Νικόλα που είναι 6,5 χρονών και την Χρυσίλια που είναι 4,5. «Η αλήθεια είναι πως δεν τα βλέπω σχεδόν καθόλου. Για παράδειγμα προχθές διάβαζα τον γιο μου και με πήραν από το κανάλι να φύγω για την Αθήνα. Δεν έχω συγκεκριμένο ωράριο και έτσι δε υπάρχει η δυνατότητα να προγραμματίσω κάτι στη ζωή μου. Είναι μία δύσκολη κατάσταση όταν έχεις παιδιά. Ευτυχώς έχω βοήθεια από τη μητέρα και την πεθερά μου, ενώ όλη μου η οικογένεια δείχνει κατανόηση. Δεν έχω σχεδόν καθόλου προσωπικό χρόνο, πληρώνω για παράδειγμα συνδρομή στο γυμναστήριο αλλά… δεν υπάρχει χρόνος για να πάω», τονίζει.
«Θα έχουμε την πολιορκία Τούρκων επενδυτών»
Αγωνία και προβληματισμό έχει επιφέρει στους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών καναλιών, το νέο καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά στις τηλεοπτικές άδειες. «Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει αγωνία γιατί δε ξέρουμε τι θα γίνει. Όσο αφορά στους Τούρκους επενδυτές που ενδιαφέρονται για τα κανάλια, σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο. Είχαμε την πολιορκία των τούρκικων σίριαλ… τώρα θα έχουμε την πολιορκία των Τούρκων επενδυτών», λέει. Όσον αφορά στις δημοσιογραφικές δυνάμεις και προοπτικές στη Θεσσαλονίκη, η ίδια λέει ότι, υπάρχει κόσμος με όρεξη για δουλειά και γίνονται πράγματα. Όμως «δυστυχώς δεν υπάρχουν επενδυτές που θα στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες».