, Τρίτη
06 Δεκεμβρίου 2022

Επτά γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη "σπάνε τη σιωπή" (ΦΩΤΟ)

«Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί διστάζουν να μιλήσουν είτε από φόβο είτε από ντροπή. Όλες μαζί ενωμένες μέσω αυτής της φωτογράφισης παρακινούμε τις γυναίκες  να πάψουν να σιωπούν. Είμαστε συμπαραστάτες τους ώστε να βγουν από το αδιέξοδο. Ευελπιστούμε να  χτίσουμε μια κοινωνία όπου οι αρχές της ισότητας,  της αλληλεγγύης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εγγυώνται τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Σε αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης θέλουμε όλες τις γυναίκες αλλά και τους άντρες που σέβονται τη γυναίκα  συμμάχους μας.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με απόφαση  της στις 17 Δεκεμβρίου 1999 ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη  Ημέρα και με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας Πυλαίας-Χορτιάτη κ.Ανατολή Κωνσταντινίδου και θέλοντας να μεταφερθεί το μήνυμα ότι όλες οι γυναίκες που είναι θύματα, που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας οφείλουν να μιλήσουν πραγματοποιήθηκε φωτογράφιση με τις Δημοσιογράφους Μαρία Αναγνωστίδου, Μαρία Ζερβοχωρίτου, Αναστασία Τελιανίδου, Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, Φένια Κλιάτση ,Λία Τσαπανίδου και Νικόλ Καζαντζίδου με θέμα «ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ».
Η κ.Ανατολή Κωνσταντινίδου αναφέρει: «Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί διστάζουν να μιλήσουν είτε από φόβο είτε από ντροπή. Όλες μαζί ενωμένες μέσω αυτής της φωτογράφισης παρακινούμε τις γυναίκες  να πάψουν να σιωπούν. Είμαστε συμπαραστάτες τους ώστε να βγουν από το αδιέξοδο. Ευελπιστούμε να  χτίσουμε μια κοινωνία όπου οι αρχές της ισότητας,  της αλληλεγγύης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εγγυώνται τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Σε αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης θέλουμε όλες τις γυναίκες αλλά και τους άντρες που σέβονται τη γυναίκα  συμμάχους μας.»
Θα ακολουθήσει ημερίδα στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ώστε να μη δείχνει ανοχή διότι η βία κατά των γυναικών αναγνωρίζεται ως έγκλημα διεθνώς.
DSC00023 DSC00028 DSC00035 DSC00048 DSC00060 DSC00067 DSC00072 DSC00082 DSC00090