23:33, Πέμπτη
29 Σεπτεμβρίου 2022

Γ. Βαλλιανάτος σε Σ. Βούλτεψη:«εκείνη πρέπει να απολογηθεί γιατί η κυβέρνησή της διέσυρε τη χώρα» (ΒΙΝΤΕΟ)

det_vallianatos
Την δική του απάντηση στις δηλώσεις της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη έδωσε σήμερα ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος σχετικά με το φιλί στα θεωρεία της Βουλής την ημέρα που ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης.
Η κ. Βούλτεψη είχε δηλώσει:
«Ήμουν συνειδητά απούσα. Στα θεωρεία της Βουλής αν πάει ένα ζευγάρι άντρας και γυναίκα και αρχίσει να φιλιέται ή να κρατιέται από το χεράκι ή να χειροκροτεί τον συλλαμβάνει ο φρούραρχος. Εδώ υπάρχει δηλαδή πλέον διάκριση εις βάρος μας. Το είδα ναι, είδα φιλιά και έφυγα. Άκουσα τον εισηγητή μας, άκουσα όλους τους εισηγητές, κάποια πράγματα έχουν τα όριά τους», προσπαθώντας να εξηγήσει την απουσία της από την ψηφοφορία.
Ο γνωστός δικηγόρος που μαζί με τον σύντροφό του ήταν το ένα από τα δυο ζευγάρια που φιλήθηκαν, μετά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης δήλωσε στην εκπομπή Tatiana Live: «Θα ήθελα να πω στην κυρία Βούλτεψη ότι δεν είμαι διατεθειμένος να απολογηθώ για ένα φιλί. Εκείνη πρέπει να απολογηθεί γιατί η κυβέρνησή της, διέσυρε τη χώρα με το νόμο περί συμφώνου συμβίωσης, το οποίο αποκλείει μια μεγάλη μερίδα πολιτών. Είναι Χριστούγεννα και η κυρία Βούλτεψη θα έπρεπε να ντρέπεται που η Ελλάδα στο παρελθόν ήταν μια ομοφοβική χώρα και να χαίρεται που με την απουσία της η Ελλάδα προχωράει».
Και τόνισε: «Καλούμαι τώρα να απολογηθώ για ένα φιλί που δόθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα, μετά από μια εξαντλητική μέρα και μετά από 30 χρόνια αγώνων για αυτήν την κατηγορία ανθρώπων που έχουν το δικαίωμα να αγαπιούνται και να φιλιούνται».