, Πέμπτη
15 Μαΐου 2025

search icon search icon

Γάλλος δημοσιογράφος θα δώσει διάλεξη στη Θεσσαλονίκη

dimarxeio, φωτο Σάββας Αυγητίδης
Φωτό: e-photopress.blogspot.gr
Ομιλία του γνωστού και βραβευμένου δημοσιογράφου Jean Quatremer, διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στο ισόγειο, το Michael and Kitty Dukakis Center for Public and Humanitarian Service και το Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.
Ο Jean Quatremer, εδώ και 20 χρόνια καλύπτει τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για λογαριασμό της εφημερίδας Liberation, ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστός για το blog “Coulisses de Bruxelles” (“Τα Παρασκήνια των Βρυξελλών») που διατηρεί στη διαδικτυακή έκδοση της Liberation και για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο «Louise Weiss European journalism».
Εκτός της δημοσιογραφίας, ο Jean Quatremer ασχολείται με τη συγγραφή δοκιμίων και το ντοκιμαντέρ – πρόσφατα μάλιστα γύρισε ντοκιμαντέρ για τη Γαλλική τηλεόραση σχετικά με το δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015.
Την ομιλία του Jean Quatremer θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φίλιος Στάγκος, Γενικός Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεάματος & Επικοινωνίας Θεσσαλονίκης και πρώην ανταποκριτής της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες. Η διάλεξη θα δοθεί στη γαλλική γλώσσα ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.