, Κυριακή
04 Δεκεμβρίου 2022

Η επιτροπή της ΝΕΡΙΤ, η συνέντευξη και το ΦΕΚ…

Γράφει η Μαρία Βλάχου

Aύριο Πέμπτη θα περάσουν από συνέντευξη όσοι πέρασαν και τη δεύτερη φάση της προκήρυξης της ΝΕΡΙΤ,  για τις κατηγορίες των δημοσιογράφων για τη Σύνταξη – παραγωγή ειδήσεων – εκπομπών (7 θέσεις) και Αθλητικών ειδήσεων (3 θέσεις) με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της σχολής δημοσιογραφίας του AΠΘ, Γιώγος Πασχαλίδης, ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής του γραφείου της Ελευθεροτυπίας στη Θεσσαλονίκη Κώστας Λασκαρέλιας και από την Αθήνα ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Πρίφτης αποτελούν την επιτροπή που θα διενεργήσει τη συνέντευξη.

Η επιτροπή της συνέντευξης δεν είναι η ίδια με την επιτροπή που βαθμολόγησε τους υποψήφιους για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις να είναι η ίδια.

Την επόμενη βδομάδα θα περάσουν από συνέντευξη οι καλλιτεχνικές ειδικότητες, σκηνοθέτες (3 θέσεις), βοηθοί σκηνοθετών (2 θέσεις), διευθυντές παραγωγής (3 θέσεις) και εικονολήπτες(5 θέσεις).

Χθες βρέθηκε στα γραφεία της Αγγελάκη από την Αθήνα άνθρωπος της διεύθυνσης προσωπικού της ΝΕΡΙΤ προκειμένου να υπογράψουν τις συμβάσεις τους οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ ,της κατηγορίας των τεχνικών, που τα ονόματά τους είχαν ανακοινωθεί από τον Αύγουστο. Το ότι υπέγραψαν δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πιάσουν αμέσως δουλειά καθώς θα πρέπει να «βγει» πρώτα το σχετικό ΦΕΚ αλλά και να υπάρξουν και οι κτιριακές υποδομές αφού τα στούντιο και μηχανήματα όσον αφορά στην τηλεόραση είναι στο κτίριο της Λεωφόρο Στρατού απ όπου βγάζουν πρόγραμμα πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ3.