03:30, Πέμπτη
06 Οκτωβρίου 2022

«Λουκέτο» σε ραδιοφωνικό σταθμό που εξέπεμπε παράνομα

radio24onair
Την εποχή της κρίσης πολλά μπορούν να συμβούν στις επιχειρήσεις μεταξύ αυτών και στα ΜΜΕ. Ωστόσο, καμιά φορά το κλείσιμο ή η χρεοκοπία μπορεί να οφείλεται σε κακούς χειρισμούς της διοίκησης. Αυτό έγινε και στη Ξάνθη με γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό που και στο παρελθόν είχε απασχολήσει την δικαιοσύνη.
Ο 48χρονος ιδιοκτήτης είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για τον παράνομο ραδιοφωνικό σταθμό που εξέπεμπε στην Ξάνθη, αλλά δεν έβαλε… μυαλό και συνέχισε να καταλαμβάνει παράνομα συχνότητες για να μεταδίδει το πρόγραμμα της αρεσκείας του! Έτσι, έπεσε πάλι στα χέρια ανδρών της Ασφάλειας.
Για την παράνομη εκπομπή ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί από υπαλλήλους της Εθνικής Επιτροπής Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών (Ε.Ε.Τ.Τ.) και έκαναν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στο πάρκο κεραιών της Ξάνθης. Εκεί βρήκαν την εγκατάσταση του παράνομου σταθμού με δυο κεραίες και δυο συστήματα εκπομπής, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με πέντε ηλεκτρονικές συσκευές.
Ο 48χρονος δεν βρισκόταν εκεί, αλλά όταν έμαθε ότι επρόκειτο να συλληφθεί παρουσιάστηκε οικειοθελώς στην Ασφάλεια. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ραδιοσταθμών, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.