Ναυάγησε ο «Φίλαθλος»

filathlos
Ήταν η εφημερίδα που χωρίς αμφιβολία άλλαξε τον ρου του αθλητικού τύπου στην Ελλάδα, όταν εκδόθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80, φέρνοντας ένα άλλο ύφος στο αθλητικό ρεπορτάζ.
Ο “Φίλαθλος” έπεσε θύμα της κρίσης πριν έρθει η μεγάλη μπόρα και ανεστάλη η έκδοσή του, τους τελευταίους μήνες έγινε μια προσπάθεια από τους εργαζομένους να ξαναβγει στα περίπτερα, αλλά αυτή η προσπάθεια ναυάγησε οριστικά.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, εξηγεί το γιατί…
“Η προσπάθεια επανέκδοσης του Φιλάθλου της νέας εποχής απέτυχε για μία ακόμη φορά. Οι συντάκτες που αποκολλήθηκαν από το καθεστώς που διοικούσε την εφημερίδα τα τελευταία χρόνια, επιχείρησαν να εκδώσουν ξανά την εφημερίδα σε συμφωνία με την ιδιοκτησία της εταιρείας που εξέδιδε τον Φίλαθλο μέχρι να μπει το λουκέτο.
Κατόπιν συμφωνίας με τον ιδιοκτήτη Γιώργο Κουρή, δημιουργήθηκε εταιρεία, η ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΙΚΕ, η οποία θα εξέδιδε τον Φίλαθλο της νέας εποχής. Στήθηκαν από την αρχή τα γραφεία, μπήκαν τα τηλέφωνα, τα φαξ, όλα ήταν έτοιμα για να επανεκδοθεί ο Φίλαθλος.
Αυτό, όμως, δεν άρεσε σε κάποιους. Και βάζανε συνεχώς εμπόδια, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει κατά πολύ η έκδοση.
Εν τω μεταξύ, ο πρώην διεθυντής της εφημερίδας Γ. Κολοκοτρώνης ήρθε σε συμφωνία με τον Ανδρέα Γ. Κουρή, στον οποίο ανήκει το σήμα «Φίλαθλος» όπως και το domain filathlos.gr, προκειμένoυ να ανεβάσουν την ιστοσελίδα του Φιλάθλου. Πρόκειται για τον γιο του Γιώργου Κουρή, στον οποίο ανήκει η εταιρεία ΚΟΥΡΗΣ ΕΠΕ, η οποία εξέδιδε τον Φίλαθλο.
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα ανέβει εντός των προσεχών ημερών και δεν περιλαμβάνει κανέναν συντάκτη από αυτούς που συμμετείχαν στην προσπάθεια επανέκδοσης του Φιλάθλου της νέας εποχής.
Δυστυχώς ο Φίλαθλος, είναι αιχμάλωτος.
Ευχαριστούμε τους κ.κ. Ανδρέα Κουρή και Γιώργο Κολοκοτρώνη, που διαλύσανε την προσπάθειά μας να επανεκδώσουμε την εφημερίδα, πάνω σε νέες βάσεις, απαλλαγμένη από τις σκοτεινές διαδρομές και τα φαντάσματα του παρελθόντος.
Καλή επιτυχία στο έργο σας με την ιστοσελίδα filathlos.gr, με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, εφόσον συνδεθεί με την εφημερίδα «Φίλαθλος», στην οποία τυπικά παραμένουμε εργαζόμενοι εν επίσχεση”.
thesports