, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ο ευρωβουλευτής, η ΕΡΤ και το…«μακριά από τους προηγούμενους»

“Η ΕΡΤ θα κερδίσει το στοίχημα αν παρέχει πλουραλιστική ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία», είπε γνωστός ευρωβουλευτής ενώ συμπλήρωσε “μακριά από μας να μιμηθούμε τους προηγούμενους” .
Για το θέμα των ημερών που είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ μίλησε γνωστός ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τον κ.Παπαδημούλη ο οποίος αναφέρθηκε και στην πορεία της συμφωνίας.
«Είναι η ώρα της πολιτικής ευθύνης των ηγετών», είπε για τις διαπραγματεύσεις Αθήνας-δανειστών. «Με αυτοσυγκράτηση, σοβαρότητα και ανοιχτά μάτια στα παιχνίδια που παίζονται σε κάθε διαπραγμάτευση, μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία έως το Eurogroup της 18ης Ιουνίου», εκτίμησε ο ίδιος.
«Είπαν ότι πρέπει να γίνει εντατική δουλειά, υπάρχουν σημαντικές συγκλίσεις σε πολλά πράγματα, μπορούν να γεφυρωθούν οι διαφορές» υποστήριξε ο κος Παπαδημούλης και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται μυαλό, λογική, ρεαλισμός, αίσθηση μεγεθών».
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό εξέφρασε την άποψη ότι: «ο Τσίπρας το πάει καλά, το έχει πάρει πάνω του, γι’ αυτό έχει τη στήριξη του λαού. Όλοι οι Έλληνες του έχουν πιστώσει προκαταβολικά ότι το πάλεψε όσο περισσότερο μπορούσε».
Επεσήμανε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ότι «η Ελλάδα δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται. Να μην τρομοκρατείσαι και να μη μασάς αλλά και να ξέρεις μέχρι πού σε παίρνει».
Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι καμία πλευρά δεν έχει κέρδος από τη μη επίτευξη συμφωνίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «το Spiegel λέει ότι το κόστος της μη συμφωνίας μόνο για τη Γερμανία είναι 1 τρις κι η διαφορά για το πρωτογενές πλεόνασμα είναι 400 εκ.Yπάρχει λογικός άνθρωπος που δεν θέλει συμφωνία»;


Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.