, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Οι συνεντεύξεις, οι επιτυχόντες και… η Αμφίπολη!

stountio-psifiaki-tileorasi-ert-dimosia-mme copy

Γράφει η Μαρία Βλάχου

Από συνέντευξη πέρασαν την Πέμπτη οι 21 συνολικά, δημοσιογράφοι για την κατηγορία της σύνταξης – παραγωγής ειδήσεων και εκπομπών και αυτοί των αθλητικών ειδήσεων με έδρα τη Θεσσαλονίκη αφού κατάφεραν να περάσουν τη β’ φάση της βαθμολόγησης.

Η επιτροπή της συνέντευξης αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις να είναι η ίδια με αυτή που βαθμολόγησε τους υποψήφιους για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού τελικά δεν ήταν.

Έτσι ο πρόεδρος της σχολής δημοσιογραφίας του AΠΘ, Γιώργος Πασχαλίδης, ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής του γραφείου της Ελευθεροτυπίας στη Θεσσαλονίκη Κώστας Λασκαρέλιας και από την Αθήνα ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Πρίφτης διενήργησαν τη διαδικασία της συνέντευξης.

Πρωί πρωί την Πέμπτη οι υποψήφιοι άρχισαν να φτάνουν στις εγκαταστάσεις της ΝΕΡΙΤ στην οδό Αγγελάκη.

Για περίπου 20 λεπτά η τριμελής επιτροπή «ανέκρινε» κάθε συνεντευξιαζόμενο.

Οι ερωτήσεις ποικίλου περιεχομένου.

Οι υποψήφιοι ρωτήθηκαν μεταξύ άλλων για το ποιος θα πρέπει να είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΝΕΡΙΤ, για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί η δημόσια τηλεόραση, για την κρίση στον Τύπο αλλά και για την… Αμφίπολη!

Υποψήφιος ρωτήθηκε αν θα έβγαινε για ρεπορτάζ σε περίπτωση που υπήρχε ανάγκη. Μα ο συνάδελφος, συνάδελφοι έκανε τα χαρτιά του για την κατηγορία συντάκτης ειδήσεων- παρουσιαστής και όχι για… ρεπόρτερ

Η βαθμολογία βγήκε την ίδια μέρα και στάλθηκε στην Αθήνα…

Αυτοί που τα πήγαν καλύτερα και τελικά επιλέχθηκαν είναι οι Μάρνη Χατζηεμμανουήλ, Στέλλα Αντωνακοπούλου ,Εύα Μέρτζου, Σύνθια Σάπικα, Δημήτρης Ντόζης, Αιμίλιος Σαπρανίδης, Δημήτρης Αθανασόπουλος για την κατηγορία της σύνταξης- παραγωγής ειδήσεων και εκπομπών, από τους 6 οι 5 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3, ενώ για την κατηγορία των αθλητικών οι Γιάννης Βοϊτσίδης, Κώστας Χαλβατσιώτης και Χάρης Δημαράς.

Στα γραφεία της Αγγελάκη βρέθηκε μέσα στην εβδομάδα άνθρωπος της διεύθυνσης προσωπικού της ΝΕΡΙΤ από την Αθήνα, προκειμένου να υπογράψουν τις συμβάσεις τους οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, της κατηγορίας των τεχνικών, που τα ονόματά τους είχαν ανακοινωθεί από τον… Αύγουστο. Το ότι υπέγραψαν δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πιάσουν αμέσως δουλειά καθώς θα πρέπει να «βγει» πρώτα το σχετικό ΦΕΚ αλλά και να υπάρξουν και οι κτιριακές υποδομές αφού τα στούντιο και μηχανήματα όσον αφορά στην τηλεόραση είναι στο κτίριο της Λεωφόρου Στρατού απ’ όπου βγάζουν πρόγραμμα οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ3.

Στη σύμβαση που υπέγραψαν αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η πρόσληψή τους είναι… δοκιμαστική για δύο χρόνια!

Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να πληρωθούν μέρος των δεδουλευμένων τους οι εργαζόμενοι στον «Αγγελιοφόρο».

Από την πλευρά της η εργοδοσία περιμένει την εκταμίευση από τραπεζικό δάνειο για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Εργασιακή συνέλευση θα γίνει από βδομάδα στα Σπορ του Βορρά. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις προτάθηκε από την επιχείρηση να αποχωρήσει ένας αριθμός εργαζομένων περίπου 10 από τους συνολικά 27.

Ξεκινάει η διαδικασία για την έκδοση ημερολογίων της ΕΣΗΕΜ-Θ. Κατά καιρούς έχει γίνει η πρόταση να υπάρξουν και χορηγίες. Δεν είναι άσχημη η ιδέα, άσε που και τα έξοδα θα είναι λιγότερα…

Όπως προκύπτει από στοιχεία της Nielsen τα περιφερειακά κανάλια της Αττικής «κλέβουν» μεγάλο μέρος της καθημερινής θεαματικότητας από τους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Άντε, να γίνει το ίδιο και με αυτά της Θεσσαλονίκης.

Στον OTE TV κατέληξαν τα δικαιώματα του Champions League και του Europa League για την τριετία 2015-18.

Δεν τίθεται ζήτημα ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιότητος του Πρυτάνεως και του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.

Αυτό ξεκαθαρίζει με σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβούλιου της ΝΕΡΙΤ Θεόδωρος Φορτσάκης στην οποία αναφέρεται ότι «τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους και δεν λαμβάνουν καμίας μορφής αποζημίωση».

Δεκατρία άτομα έχουν προκριθεί για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του δ.σ. της ΝΕΡΙΤ.

Χαμός έγινε με αφορμή την 48ωρη απεργία που κήρυξαν τη Δευτέρα οι ηχολήπτες του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο», οι οποίοι ήταν απλήρωτοι για δύο μήνες, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Τελικά η απεργία ανεστάλη αφού οι τεχνικοί πληρώθηκαν αλλά το σχόλιο του διευθυντή του σταθμού Κώστα Αρβανίτη περί «εκβιασμού» από την πλευρά των εργαζομένων προκάλεσε την έντονη αντίδραση όχι μόνο της Ένωσης Τεχνικών ΕΤΕΡ αλλά και των χρηστών του διαδικτύου όπου τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν…

Την ώρα που στη βουλή ξεκινούσε η μαραθώνια συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, site φίλα προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε την προγραμματική δήλωση της Κουμουνδούρου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Βέβαια σε πολλούς δεν άρεσε η λέξη «κατάληψη» που χρησιμοποιήθηκε στο κείμενο αλλά και το γεγονός ότι ο συντάκτης του κάνει λόγο για «εξάμηνη λειτουργία της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ» ενώ οι εργαζόμενοι παράγουν πρόγραμμα από τη στιγμή που έπεσε το «μαύρο» δηλαδή τους τελευταίους δεκαέξι μήνες.

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι της εταιρεία Security στην οποία έχει αναταθεί η φύλαξη των εγκαταστάσεων της ΝΕΡΙΤ στη Θεσσαλονίκη. Οι οφειλές στην εταιρεία φτάνουν τους 12 μήνες ενώ οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους πέντε μήνες.  Μάλιστα, ενημέρωσαν τον ειδικό εκκαθαριστή της ΕΡΤ Αφροδίτη Γιουγά, καθώς η σύμβαση εργασίας της εταιρείας έχει υπογραφεί με το υπουργείο Οικονομικών,  η οποία προέτρεψε τους ιδιοκτήτες της εταιρίας … να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Όπως είπαν στο karfitsa.gr αν δεν πληρωθούν μέχρι τέλη του μηνός θα σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.