Πλήθος κόσμου και πολιτικών στην έκθεση: "Αχαιοί Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής"

Παρουσία πολιτικών και κοινωνικών προσωπικοτήτων αλλά και πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 20016, η έκθεση με τίτλο «Αχαιοί Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης,
Την έκθεση  διοργανώνουν η Βουλή των Ελλήνων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και η εφημερίδα «Πελοπόννησος», στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 130 ετών από την έκδοση του πρώτου φύλλου της εφημερίδας.
Για τη ζωή και το έργο επιφανών Αχαιών πολιτικών μίλησαν οι: Ανδρέας Ζαΐμης (πρώην υπουργός, για την οικογένεια Ζαΐμη), Απόστολος Κακλαμάνης (πρώην Πρόεδρος της Βουλής για τον Γεώργιο Παπανδρέου), Σπήλιος Λιβανός (πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αντιπρόεδρος της «Πνευματικής Εστίας Παναγιώτη Κανελλόπουλου» για τον Π. Κανελλόπουλο), Ευάγγελος Ματσούκης (δικηγόρος, φίλος και συνεργάτης του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου).
Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κυρία Σία Αναγνωστοπούλου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρέων Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Λιβάνης, ο πρώην Υφυπουργός κ. Βασίλης Μπεκίρης, οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, Κώστας Σπαρτινός, Ανδρέας Ριζούλης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Νίκος Νικολόπουλος και Ιάσων Φωτήλας, o πρόεδρος του ΔΣ της Attica Bank κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης κ.ά.
Η έκθεση φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών (αίθουσα περιοδικών εκθέσεων) από 1 έως 31 Οκτωβρίου 2016 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά, από τις 08:00 έως τις 20:00, με ελεύθερη είσοδο.
Παράλληλα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, σε συνεργασία με το Μουσείο Τύπου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Α/θμιας και  Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την εφημερίδα «Πελοπόννησος»  υλοποιούν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της Πρωτοβάθμιας (Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή την έκθεση «Αχαιοί Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής».
 
img_1399 img_1385 img_1154 img_1033-1