fbpx

, Δευτέρα
15 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Στον αστερισμό των ΜΜΕ…

mklo

✱ Στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου στην Αγγελάκη θα αλλάξουν χρονιά οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ3.

✱ Πιέζουν Μάναλης και Καψής να ξεκινήσει το πρόγραμμα στο ραδιόφωνο της ΔΤ στη Θεσσαλονίκη.

✱ Το θέμα είναι ότι με δέκα δημοσιογράφους όλους και όλους πώς να στήσεις πρόγραμμα;

✱ Πάντως ο Καψής το ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν προσλήψεις όταν ανοίξει και το κανάλι στη Θεσσαλονίκη.

✱ Μάλιστα διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι προσλήψεις θα γίνουν αυστηρά με βάση τη λίστα των επιτυχόντων.

✱ Το θέμα όμως είναι ότι η λίστα έχει αλλάξει, άλλοι από τα ψηλά βρέθηκαν στα χαμηλά και αντίστροφα, ενώ δεν έχει αναρτηθεί η τελική λίστα, γεγονός που είναι φυσικό να δημιουργεί σκέψεις για αδιαφάνεια της όλης διαδικασίας…

✱ Μάλιστα, ακούγεται ότι οι αρμόδιοι δεν έχουν καν ανοίξει τους φακέλους των ενστάσεων…

✱ Ανησυχεί η ΕΟΔ για το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα με τον πρόεδρό της, Ricardo Gutierrez να δηλώνει ότι: «Η μόνη πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι η σύσταση της ΔΤ, ενός προσωρινού σχήματος που έχει συσταθεί για να αντικαταστήσει την υπηρεσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα. Ωστόσο, το «ενδιάμεσο» κανάλι της ΔΤ απέτυχε να ανταποκριθεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Απορία: Λίγο αργά δεν είναι για διαπιστώσεις;

ΥΓ. Για χρέος σε ασφαλιστικό ταμείο συνελήφθη πρώην εργαζόμενη της ΕΡΤ, την παραμονή των Χριστουγέννων.

✱ Μηνύσεις και μηνυτήριες αναφορές έχουν κατατεθεί για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τις προσλήψεις στη ΔΤ, τον τρόπο διαχείρισης της περιουσίας και των υποθέσεων της ΕΡΤ από τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη.

✱ Δύο μισθοί αποζημίωση, δόθηκαν στους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ από τον ειδικό διαχειριστή εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη…

✱ Η προηγούμενη δόση είχε δοθεί το καλοκαίρι…

✱ Μάλιστα, ούτε οι μισοί εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ δεν πρόκειται να πάρουν ολόκληρη την αποζημίωση καθώς, όπως ξαναγράψαμε, όσοι έγιναν αορίστου χρόνια με το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου δεν δικαιούνται πλήρεις αποζημιώσεις.

✱ Με γούνα βγήκε δημοσιογράφος της ΔΤ στην πρωτεύουσα, παραμονή Χριστουγέννων να κάνει ρεπορτάζ…

✱ Όχι, δε φορούσε γκουμούτσα μονόπετρο και χρυσό ρολόι όπως πριν πολλά χρονιά συνάδελφός της σε ιδιωτικό κανάλι στη Θεσσαλονίκη που είχε πάει σε ρεπορτάζ για τους άστεγους της πόλης…

✱ Το Εποπτικό Συμβούλιο του νέου κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα αποφάσισε να παραμείνουν τα Μουσικά Σύνολα.

✱ «Τα Μουσικά Σύνολα παραμένουν στην ΝΕΡΙΤ. Το πρώτο ραδιόφωνο που θα εκπέμψει θα είναι το Τρίτο Πρόγραμμα» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ και συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

✱ «Όταν, τον Αύγουστο του 2013, δέχθηκα να συμμετάσχω στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, τα παραπάνω είχα -μεταξύ άλλων- ως προτεραιότητες. Α-ποδεικνύεται, πιστεύω, πως και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες, αξίζει να βάζουμε τα χέρια στη φωτιά» συμπληρώνει.

✱ Το εικαστικό σήμα της Νέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης θα επιλεγεί με ανοιχτό διαγωνισμό.

✱ Η νέα διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών είναι η εξής: Ο Κωνσταντίνος Λούροπουλος, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ στη θέση του προέδρου, ο Νίκος Παπαουλάκης στέλεχος της ΕΕΤΤ στη θέση του αντιπροέδρου ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ο Κωνσταντίνος Δεληκωστόπουλος, αντιπροέδρος ταχυδρομικών υπηρεσιών.

✱ Τα άλλα μέλη που διορίστηκαν είναι οι: Δημήτριος Βέργαδος, Επίκουρος Καθηγητής Τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Ανδρέας Λαμπρινόπουλος, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος, Σπυρίδων Λιβιεράτος, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός. Μιχαήλ Σφακιανάκης, Καθηγητής Εφαρμογών Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Ιωάννης Τζιώνας, Δικηγόρος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

✱ Η σύζυγος του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη και playmate 2001 Ιωάννα Λίλη ακούγεται ότι θα έχει τη δική της εκπομπή σε τηλεοπτικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη όπου κατοικεί τα τελευταία χρόνια.

✱ Η εκπομπή θα είναι καθημερινή και θα προβάλλεται από το «Μακεδονία Tv», ιδιοκτησίας Κυριακού καλύπτοντας το κενό που δημιουργήθηκε όταν σταμάτησε η εκπομπή «Κορίτσια για σπίτι» λόγω της αποχώρησης της Ελένης Κωνσταντινίδου…

✱ Ξαναήρθε χθες η Ναταλία Γερμανού με καλεσμένη την Πέγκυ Ζήνα. Η λαϊκή τραγουδίστρια απάντησε σε ερωτήσεις… ποικίλης ύλης  της παρουσιάστριας.

✱ Αγοράζει και στη Ρουμανία ο ΑNT1. Ο γερμανικός ιδιωτικός όμιλος ProSiebenSat.1 πούλησε στον όμιλο του ANT1 το μουσικό τηλεοπτικό κανάλι Kiss TV, καθώς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Kiss FM, Magic FM, One FM και Rock FM.

✱ Με τη σύλληψη Λιάπη όπως ήταν φυσικό, ξεκίνησε η  εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα»…

✱ Ότι γουστάρουν δήμαρχο Μπουτάρη στην εκπομπή, το έχουμε εμπεδώσει…

✱ Την ώρα που παίζει στον αέρα σκετσάκι από κάτω γράφει «το κείμενο είναι του Αντώνη Κανάκη». Προφανώς για να μην κλέψουν τα πνευματικά δικαιώματα…

✱ «Χρόνια πολλά» ευχήθηκε η Δημοτική Ραδιοτηλεόραση με φωτό το καραβάκι που φωταγώγησε πρόσφατα ο δήμαρχος Μπουτάρης.

ΥΓ. Πάλι καλά που έβαλαν το σωστό καραβάκι γιατί η παράταξη του κυρ- Γιάννη μπερδεύτηκε και έβαλε σε ευχετήρια κάρτα του Παπαγεωργόπουλου…

✱ Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών και τον υφυπουργό για τη Δ.Τ. κατέθεσε η ωραία Άντζελα του ΠΑΣΟΚ.

✱ Η βουλευτής ρωτάει να μάθει ποιο είναι το σχέδιο για τον αριθμό των περιφερειακών ραδιοσταθμών που θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο της ΝΕΡΙΤ, σε ποιες περιοχές και με ποια κριτήρια καθώς και ποιο ποσοστό του ανταποδοτικού τέλους για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα θα διατεθεί στη ΝΕΡΙΤ και ποιο ποσοστό θα παρακρατηθεί για άλλους σκοπούς και ποιους.

✱ Ποιος βουλευτής της αντιπολίτευσης βλέπει «επιθέσεις» από τα φιλικά, προς την κυβέρνηση, ΜΜΕ;

ΥΓ. Αν γίνετε και εσείς κυβέρνηση τα δικά ΜΜΕ θα έχετε…

✱ Το 7,5% των μετοχών της εκδοτικής εταιρείας «Ανεξάρτητα ΜΜΕ, με στόχο τη συγκέντρωση ποσού 412.500 ευρώ, διαθέτει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

✱ Η τιμή κάθε μετοχής τα 110 ευρώ και η εφημερίδα έχει ανοίξει βιβλίο προσφορών και λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζας.

✱ Σαν βόμβα έσκασε η παραίτηση της Κατερίνας Δωρή από την θέση της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας «Αθήνα 9,84».

✱ Μάλιστα η κ. Δώρη ανακοίνωσε ότι αποχωρεί και από την παράταξη του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, «Δικαίωμα στην πόλη».

✱ Στην επιστολή παραίτησής της η κάνει λόγο για «αυταρχικό, αδιαφανή, αντιδημοκρατικό και εκτός κάθε κοινά αποδεκτού κανόνα λειτουργίας του σταθμού αφήνοντας αιχμές κατά του δημάρχου Αθηναίων.

✱ Οι γκρίνιες συνεχίζονται στο κανάλι της Μεσογείων. Για δεύτερη βδομάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από το δελτίο του Ant1.

✱ Εμ, πόσο να βοηθήσουν και τα τούρκικα σήριαλ;

✱ Τον Γιώργο Παπαδάκη για τις γιορτές των Χριστουγέννων αντικατέστησε ο Νίκος Ρογκάκος. Και η αλήθεια είναι ότι μια χαρά τα πήγε…

✱ Είδαμε το εορταστικό «Άκου να δεις» με τη Μαρία Αναγνωστίδου και τον Κώστα Λουτζιούδη στην Tv100 Μεταξύ των καλεσμένων της εκπομπής ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος επισκέφτηκε για πρώτη φορά τον Αστερόκοσμο της ΔΕΘ για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Ακόμη η εκπομπή φιλοξένησε και τον πρώην γενικό διευθυντή της ΕΡΤ3 και συγγραφέα Κώστα Μπλιάτκα αλλά και  την διασημότερη ελληνίδα ακροβάτισσα που ζει στη Σουηδία, αλλά κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.