Στον αστερισμό των ΜΜΕ…

tv 55
Της Μαρίας Βλάχου
✱ Πήρε «φωτιά» ο τόπος με τη λίστα των ονομάτων δημοσιογράφων, σκηνοθετών κτλ, του διαγωνισμού της ΝΕΡΙΤ που για λίγα λεπτά «ανέβηκε» στο διαδίκτυο.
✱ Η λίστα λοιπόν αναρτήθηκε… κατά λάθος και κάποιοι που εκείνη τη στιγμή «βολτάριζαν» στο διαδίκτυο την εντόπισαν, την αποθήκευσαν και τη κοινοποίησαν ή… κάπως έτσι.
✱ Κάποιοι είπαν ότι η ΝΕΡΙΤ «παγιδεύτηκε» και τα μόρια αυτά είναι τα κανονικά και αν δεν είναι τα ίδια με αυτά της νέας λίστας που θα αναρτηθεί θα έχουν γίνει… «μαγειρέματα».
✱ Πραγματικά ή όχι τα μόρια βγήκαν κάποια συμπεράσματα και καταλάβαμε επιτέλους και τι εννοούσε και ο υφυ-
πουργός Παντελής Καψής όταν έλεγε προ ολίγων ημερών στη βουλή ότι «οι προσλήψεις στη ΔΤ δεν έγιναν αξιοκρατικά αλλά με κοινωνικά κριτήρια…».
✱ Απόρησαν βέβαια όλοι όταν είδαν στη λίστα ως επιτυχόντα τον παρουσιαστή, αδελφό τραγουδίστριας που μαχόταν τόσους μήνες κατά του «μαύρου» της ΕΡΤ.
✱ Απόρησαν και με τον δημοσιογράφο, πρώην εργαζόμενο της ΕΡΤ3 που δεν έχει αφήσει δουλειά για δουλειά σε γραφεία τύπου και όχι μόνο και τελικά συγκεντρώνει μόρια λιγότερα και από… μαθητευόμενο.
✱ Το θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, αν και δεν υπήρχε αρχικά στη λίστα με τα προς συζήτηση θέματα. Η ΕΣΗΕΜ-Θ λοιπόν ζητά να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τη ΝΕΡΙΤ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να βαδίζει στο δρόμο της αναξιοπιστίας σε ό,τι αφορά τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
✱ «Είναι πρωτοφανές, είναι αδιανόητο να διαρρέουν ονόματα σε site όποιος και να βοήθησε σε αυτό. Επίσης είναι αδιανόητο να βλέπεις ονόματα ανθρώπων με πολλά μόρια να είναι εκτός» είπε στην «Κ» ο Δημήτρης Ασπροπούλης επικεφαλής της παράταξης «Δημοσιογράφοι Συμμετέχουν» και  μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ και προσθέτει «Όλη αυτή η εξέλιξη με την ΕΡΤ από το μαύρο και μετά δείχνει βιασύνη, ήταν μία κίνηση αντιδημοκρατική. Επιπλέον όλα δείχνουν ότι το κανάλι της Θεσσαλονίκης δε θα έχει σχέση με την ΕΡΤ3 κάτι που θέλω να πιστεύω ότι δε θα δεχτεί το δημοσιογραφικό κοινό και οι φορείς της πόλης».
✱ Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Β. Βενιζέλος ακόμα να απαντήσουν για τη συνάντηση αν και έχουν από καιρό στα χέρια τους καταγεγραμμένη την κοινή θέση φορέων της Βόρειας Ελλάδας για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
✱ Μπήκαμε και στο δεύτερο μήνα που ΝΕΡΙΤ πληρώνουμε και ΝΕΡΙΤ δε βλέπουμε. Υπομονή από Απρίλη, μάλλον τέλη, θα μεταδίδεται πρόγραμμα.
✱ Δώδεκα ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΝΕΡΙΤ θα λειτουργήσουν στις πρωτεύουσες των περιφερειών σε συνεργασία με τους δήμους σύμφωνα με τον Παντελή Καψή.
✱ «Αν εκλεγεί ξανά δήμαρχος ο Γιάννης Μπουτάρης, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΘΕ δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα…» ακούσαμε να λέει άνθρωπος της διοίκησης Μπουτάρη. Πώς αλλάζουν οι καιροί!
✱ Μία αναβάθμιση σε υπολογιστές και μοντάζ τη θέλουν στη Δημοτική Τηλεόραση.
✱ Όπως φαίνεται θα καθυστερήσουν οι πληρωμές στα δημοτικά ΜΜΕ και αυτό γιατί από εδώ και στο εξής η πληρωμή θα γίνεται από Δημόσια Ανεξάρτητη Αρ-χή. Η συγκεκριμένη Αρχή όχι μόνο θα διαχειρίζεται τα χρήματα του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά θα ελέγξει αν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΘΕ παίρνουν το μισθό που τους πρέπει.
✱ Περίεργα πράγματα συμβαίνουν σε κανάλι της πόλης. Αφού έκρυψε το τριπόδι κάμερας από τον εικονολήπτη που εκείνη τη ώρα ξεφόρτωνε τα σύνεργα της δουλειάς, ο διευθυντής, τον πέρασε από πειθαρχικό γιατί τάχα το έχασε και τον έβαλε να το πληρώσει από τη τσέπη του. Και δε σταματάει εδώ. Πέρασε από πειθαρχικό και υπάλληλο γιατί άφησε τη γόπα του τσιγάρου σε μάρμαρο και έγινε χρώματος… καφέ.
ΥΓ. Γιατί δεν ασχολείται καλύτερα με τη διοίκηση;
✱ Οριστικά διέγραψε από τα μητρώα των μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ το Διοικητικό Συμβούλιο της ένωσης τον δημοσιογράφο πρώην διευθυντή του Αγγελιοφόρου, Τραϊανό Χατζηδημητρίου λόγω των επαναλαμβανόμενων πειθαρχικών αδικημάτων του σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε διάστημα μικρότερο των 2 ετών, ο δημοσιογράφος είχε διαγραφεί 3 φορές με την ποινή της προσωρινής διαγραφής.
✱ Αθωώθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Ανδρέας Κουρής, γιος του εκδότη Γιώργου Κουρή, για την υπόθεση της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ, ποσού 1.996.459,09 ευρώ, από τον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό του, ότι δηλαδή ήταν μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και αντιπρόεδρος χωρίς εκτελεστικές ή εκπροσωπευτικές της εταιρείας αρμοδιότητες.
✱ Επιστρέφει στην τηλεόραση η Άννα Δρούζα. Η παρουσιάστρια της «φραπελιάς» και της πρώην ΕΡΤ ανήκει πλέον στο δυναμικό του ΣΚΑΪ και θα παρουσιάζει κοινωνική εκπομπή καθημερινά, άλλωστε το κατέχει το αντικείμενο.