, Σάββατο
02 Δεκεμβρίου 2023

«Συκοφαντία δια στόματος πρωθυπουργού»

media-mikrofonaΓια «συκοφαντία» και «συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών», κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι έξι σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας που είναι μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, SKAI και STAR).
Όπως αναφέρουν τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ, κανένας από τους σταθμούς δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Σημειώνουν επίσης ότι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι και οι έξι εταιρείες διαθέτουν φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα.
Συνεχίζοντας, υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως καθυστέρηση σε καταβολή δόσεων και άλλων υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο των διαδικασιών που ο νόμος ορίζει.
«Για τις έξι εταιρείες μέλη μας – και δεν ομιλούμε για το σύνολο των ΜΜΕ στην χώρα – ο τραπεζικός δανεισμός δόθηκε με διάφανη και απόλυτα εγγυοδοτημένα τραπεζικά κριτήρια», συμπληρώνουν και προσθέτουν ότι «από τότε εξυπηρετείται, όπως ορίζεται από τις σχετικές συμβάσεις, και τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κανένα δάνειο δεν εμπίπτει στην κατηγορία των λεγόμενων “κόκκινων δανείων”».
«Συνεπώς τα όσα λέγονται κατά κόρον – δυστυχώς και δια στόματος Πρωθυπουργού – περί οφειλών και αλλά τινά σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις των έξι σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας συνιστούν συκοφαντία, συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών και εκτόξευση λάσπης στον ανεμιστήρα έναντι εταιρειών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και συμβάλουν στην εθνική οικονομία», καταλήγουν οι έξι σταθμοί εθνικής εμβέλειας.