01:13, Σάββατο
28 Μαΐου 2022

Τρία μέλη του ΕΣΡ υπέβαλαν παραίτηση

esr
Την παραίτησή τους υπέβαλαν, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ιωάννης Λασκαρίδης και τα μέλη Ιωάννης Παπακώστας και Εύη Δεμίρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αυγή», προθέσεις για παραίτηση δόθηκαν προφορικά στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σχετικά ενημερώθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος απέσυρε, με τον κίνδυνο της αντισυνταγματικότητας, τροπολογία που είχε καταθέσει. Η συγκεκριμένη τροπολογία, προέβλεπε νέα εξάμηνη παράταση στη θητεία των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών, περιλαμβανομένου του ΕΣΡ.
Σημειώνεται πάντως, ότι η παράταση της θητείας των μελών του ΕΣΡ, η τελευταία από σειρά παρατάσεων λήγει αυτές τις μέρες, καθώς συμπληρώνονται 13 χρόνια θητείας, έναντι 8, που προβλέπει ο νόμος.
Ωστόσο, πληροφορίες που έρχονται από το ΕΣΡ, οι παραιτήσεις δεν συνδέονται με τη λήξη της θητείας του προέδρου και των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής, αλλά με την απόρριψη παλαιότερων αποφάσεων από τοΣυμβούλιο της Επικρατείας, λόγω της τότε μη νόμιμης σύνθεσης της.