Βούλτεψη κατά ΕΣΗΕΑ!

voultepsi
Η βουλευτής και πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, υπό την ιδιότητα και της δημοσιογράφου, με αφορμή τις διαγραφές μελών της ΕΣΗΕΑ, επιτίθεται στην κυβέρνηση.
Η κ. Βούλτεψη καλεί το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να ανακαλέσει άμεσα μια απόφαση που, όπως τονίζει, προκάλεσε πανελλήνια κατακραυγή, και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να διασφαλίσει την ελευθερία της γνώμης, την ελευθερία του Τύπου και την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
«Αυτή την ώρα που η κυβέρνηση παρεμβαίνει στον πυρήνα των ατομικών ελευθεριών και στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών, έχουμε όλοι ιστορική υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όλα εκείνα για τα οποία αγωνίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους οι ήρωες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Δημοσιογραφίας. Αυτό τον Απρίλιο ας δώσουμε ξανά τη Μάχη των Οχυρών. Και τα οχυρά δεν παραδίδονται», αναφέρει στη δήλωσή της πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία καταγγέλλει παραβίαση των άρθρων 2, 5 και 14 του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
«Η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί αυτόκλητα να μετατραπεί στο επίσημο κέντρο εποπτείας και προπαγάνδας που η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός αποφάσισαν να δημιουργήσουν, ιδρύοντας (με τον τελευταίο περί αδειοδότησης καναλιών νόμο) ‘Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολίτικης’ με επικίνδυνες αναφορές σε ‘εσωτερική κοινή γνωμη’, ‘εσωτερική πολιτική ενημέρωση’ και ‘δημοσιογραφική διαμεσολάβηση’» υπογράμμισε η κ. Βούλτεψη.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης: «Η ελευθερία του λόγου δεν τιμωρείται. Αυτό είναι φασιστικό. Αν όμως κάποιος δημοσιογράφος αποδειχθεί ότι λειτουργεί εσκεμμένα για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί.
» Πάντως η δουλειά των δημοσιογράφων είναι να ομιλούν ελεύθερα, να ενημερώνουν τους πολίτες, να ασκούν δημοκρατικά το επάγγελμα τους και να μην ενεργούν με το να επηρεάζουν προς την μια η την άλλη κατεύθυνση.»