Μέρκελ: Η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες παρά δυσκολίες - Karfitsa.gr
Πολιτική

Μέρκελ: Η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες παρά δυσκολίες

«Ο δρόμος είναι δύσκολος»

 

merke
Γνωρίζω τη δύσκολη κατάσταση που βιώνετε σε αυτή την χώρα, ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες από ό,τι δυσκολίες, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε φόρουμ νέων επιχειρηματιών που διεξάγεται στην Αθήνα. Από την πλευρά του ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως το όραμα είναι μια Ελλάδα της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας.

Η γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα τόσο σε παραδοσιακούς τομείς, όπως ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή όσο και σε νέους τομείς, όπως η παροχή υπηρεσιών μέσω Internet, που δίνει τη δυνατότητα προσέγγισης νέων αγορών.

Αναγνώρισε ότι μεγάλο πρόβλημα είναι η πρόσβαση στην χρηματοδότηση και σημείωσε ότι έχουν γίνει τα πρώτα βήματα, για να δοθεί ώθηση στις νεοφυείς επιχειρήσεις. «Επιθυμούμε να δώσουμε ώθηση στις νέες επιχειρήσεις. Το σημαντικότερο και πιο δύσκολο είναι το πώς μπορώ να έχω πρόσβαση σε κεφάλαιο, για να χτίσω την επιχείρησή μου» είπε η καγκελάριος.

Χαρακτήρισε αναγκαίες τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει και σημείωσε ότι η Ελλάδα αποκτά δυνατότητες παρά τις δυσκολίες, παρά την υψηλή αναεργία, παρ’ όλο που πολλοί δεν βλέπουν ακόμη ανάπτυξη και εξέλιξη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παράδειγμα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, όπου μετά την πτώση του τείχους πολλά επαγγέλματα, όπως ανέφερε, έχασαν την χρησιμότητά τους και η ανεργία εκτοξεύτηκε.

«Έχω απόλυτη εικόνα του βάρους που βιώνετε κι εσείς» είπε προσθέτοντας ότι στην πατρίδα της πολλοί ακολούθησαν με θάρρος νέους δρόμους και τα προβλήματα ξεπεράστηκαν.

Είμαι σίγουρη ότι και στην Ελλάδα θα γίνει το ίδιο, συνέχισε η κ. Μέρκελ, ενώ αναρωτήθηκε με δόση χιούμορ εάν οι φίλοι όσων βρίσκονται στο φόρουμ θα τους δεχτούν απόψε στις παρέες τους, όταν μάθουν ότι συνομίλησαν με την γερμανιδα καγκελάριο.

Σαμαράς: Τα επόμενα βήματα

«Οραματιζόμαστε μία Ελλάδα που στα επόμενά της βήματα, δηλαδή στα βήματα της ανάπτυξης, δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και την έμφαση στην εμπορευματικότητα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς συμμετέχοντας μαζί με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε πως «αυτή η Ελλάδα, η Ελλάδα της ανάπτυξης, χρειάζεται άτομα με νέες ιδέες». «Έχει γίνει εργασία με τις προσπάθειες του ελληνικού λαού για μία Ελλάδα που θα παράγει αντί να καταναλώνει» είπε ο πρωθυπουργός.

Η χώρα, συνέχισε, διαθέτει έμψυχο υλικό υψηλής ικανότητας και μπορεί να γίνει «κέντρο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με σημάδια εξωστρέφειας».

Στο φόρουμ των καινοτόμων επιχειρηματιών συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Καζάνης (Ιntale), Θωμάς Δούζης (Εrgon products), Θάνος Κοσμίδης (care across), Ελένη Σταγκουράκη (Daad), Γιώργος Γάτος (Incrediblue), Γιώργος Μπάλας (Arura Foods), Γιώργος Γιαννούλης (Daad), Αλέξανδρος Μέλης (sponsor Boat), Χρήστος Χατζηαποστολάκης (Captainwise), Στέλιος Μπολάνος (Planetek Hellas), Θάνος Παπαγεωργίου (Truck Bird), Ανδρέας Φατούρος (Clio muse), Γιάννης Δοξαράς (Warply), Βασίλης Νικολόπουλος (Intelen), Άνθια βλασσοπούλου (Athens Insiders), Νικόλαος Νάνας (Noowit), Δημήτρης Μέμος (Marine traffic), Γεώργιος Μονοηιούδης (Daad), Αγγελική Παπαγιαννοπούλου (Offerial), Γιάννης Παπαδάκης (Pollfish), Μυρτώ Προβιδά (Daad), Κώστας Μαυροσκότης (Food Wealth), Βασίλης Στοΐδης (7Layers), Νίκος Μωραϊτάκης (Workable), Κωνσταντίνος Μαραγκός (S&M).

Σε λίγη ώρα η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαμαράς θα λάβουν μέρος σε φόρουμ με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων και εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στο φόρουμ αυτό θα συμμετάσχουν οι: Μιχάλης Ευμορφίδης (Cocomat), Βασίλειος Κάτσος (Pharmathen), Γιώργος Κοτσογιαννόπουλος (Helia), Άρης Κεφαλογιάννης (Gaia), Αθανάσιος Συριανός (Αταλάντη SA), Αλεξάνδρα Χαζάπη Αττική (M Culturing Co), Ιωάννης Κάπρας (Robert Bosch SA), Έλενα Καλλόνα (Jungheinrich Hellas Ltd), Μάρκος Βερέμης (Upstream), Ιωάννα Παπαδοπούλου (Papadopoulou SA), Γιάννης Ρέτσος (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), Αθανάσιος Σαββάκης (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας) Βασίλης Κορκίδης, (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου).

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ