Μετά τις δηλώσεις Άνθιμου στην "Κ" ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έστειλε επιστολή! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Μετά τις δηλώσεις Άνθιμου στην “Κ” ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έστειλε επιστολή!

Με αφορμή την κατάργηση της αργίας του Αγίου Πνεύματος

anthimos-thema

Επιστολή στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κκ. Άνθμιο έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, μετά τις δηλώσεις του πρώτου περί άνισης μεταχείρισης εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα αναφορικά με την κατάργηση της αργίας του Αγίου Πνεύματος για τα εμπορικά καταστήματα του νομού. Ο ΕΣΘ εξηγεί στην επιστολή του πως αφαιρέθηκε από τις Περιφέρειες της χώρας η δυνατότητα να καθορίζουν τις πέντε τοπικές εορτές αλλά και την μνημονιακή υποχρέωση που έχει αναλάβει η χώρα μας από το 2011. Υπενθυμίζεται πως ο κκ. Άνθιμος σε χθεσινή παρέμβασή του ΠΡΩΤΑ στην “Κ” ζήτησε να μην υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά για τους εργαζομένους, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί για το ζήτημα και στο Κυριακάτικο διάγελμά του. Ο Παναγιότατος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ανήμερα του Αγ. Πνεύματος.

Η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έχει ως εξής: 

Προς τον

Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

κ.κ. Άνθιμο

 

Παναγιώτατε,

 

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σας σχετικά με το θέμα της κατάργησης της αργίας του Αγίου Πνεύματος.

 

Συμφωνούμε μαζί σας ότι δεν είναι δίκαιο να υπάρχει διαχωρισμός των εργαζομένων ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, απλώς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η συγκεκριμένη αργία η οποία ίσχυε για 12 χρόνια, αφορούσε αποκλειστικά και μόνο την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου το 2002, σε συμφωνία με τους εμποροϋπαλλήλους, συγχωνεύσαμε με απόφαση του τέως Νομάρχη, μόνο για την Θεσσαλονίκη,  τρεις ημιαργίες, οι οποίες εφίσταντο με Βασιλικά Διατάγματα, σε μια αργία.  Η αργία αυτή, κατέληξε να είναι η ημέρα του Αγίου Πνεύματος, για τις εμπορικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα τροφίμων.

 

Όπως καταλαβαίνετε, ο υφιστάμενος διαχωρισμός ανάμεσα σε δημοσίους υπαλλήλους και λοιπούς εργαζομένους, ισχύει για όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς, μετά από μνημονιακή δέσμευση, οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες δεν είναι σε θέση να καθορίζουν καμία τοπική αργία, ούτε και αυτή του Αγίου Πνεύματος για τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, η οποία καθιερώθηκε τα τελευταία 12 χρόνια.

 

Καταλαβαίνουμε και καταλαβαίνετε ότι η ανάγκη ξεκούρασης είναι απαραίτητη και επιθυμητή από όλους, όταν, ειδικά η αγορά, δυσκολεύεται να αποδώσει τα προς το ζην.

 

Η άποψή σας για την Κυριακή Αργία, μας βρίσει απόλυτα σύμφωνους. Κανείς από εμάς δεν θέλει μια αγορά μωσαϊκό, που κάποιοι ανοίγουν και κάποιοι κλείνουν και όπως λέτε, όλες οι θρησκείες και όλες οι ζωές έχουν μια ιερότητα της ημέρας και εμείς θέλουμε να την διατηρήσουμε.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ