Μετά το όχι… η εικόνα της αγοράς - Karfitsa.gr
Karfitsomata Οικονομία

Μετά το όχι… η εικόνα της αγοράς

«Υπάρχει μια πτώση της τάξης του 20%» αναφέρει ιδιοκτήτης καταστήματος στο Karfitsa.gr!

kapaniΤου Ηλία Μπουρμπούλα

Μια ημέρα μετά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το Karfitsa.gr επισκέφθηκε την κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης το Καπάνι και μίλησε με του ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων. Τους ρωτήσαμε ποια είναι η εικόνα που επικρατεί σήμερα στα μαγαζιά τους και πώς θα αντιδράσουν αν συνεχιστεί το όριο των αναλήψεων από τα ΑΤΜ.

gkoumas«Ο κόσμος είναι πιο άνετος αλλά το κλίμα το οποίο υπάρχει στην αγορά είναι «μουδιασμένο»” αναφέρει ο ιδιοκτήτης παντοπωλείου Δημήτρης Γκούμας και συμπληρώνει ότι «οι καταναλωτές έπαψαν από σήμερα να αγοράζουν μανιωδώς μεγάλες ποσότητες από όσπρια, ρύζια και ζυμαρικά. Ωστόσο όμως υπάρχουν κάποιες παραγγελίες για τις επόμενες ημέρες. Υπάρχει γενικά μια στασιμότητα στην αγορά και ο κόσμος περιμένει να δει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για να αποφασίσει και ο ίδιος ποια θα είναι τα επόμενα του βήματα.  Σήμερα η ροή των αγορών είναι κανονική αλλά όχι ίδια με τα περσινά επίπεδα. Διότι τέτοιο καιρό πέρυσι κανείς δεν αγόραζε όσπρια. Ο κόσμος τις μέρες του Ιουλίου προμηθευόταν μόνο μπαχαρικά και μικρές ποσότητες ρυζιού ενώ φέτος έχουν αλλάξει τα δεδομένα εξαιτίας των οικονομικών συγκυριών».

Παπαδιαμαντάκης«Η αγοραστική κίνηση του κόσμου κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα από την ημέρα της κήρυξης του δημοψηφίσματος» υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης καταστήματος αλίπαστων Μανώλης Παπαδιαμαντάκης και συμπληρώνει ότι «ο κόσμος εδώ και καιρό αρκείται στα απολύτως απαραίτητα. Έτσι και σήμερα δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στις αγορές του κόσμου. Επίσης οι τιμές ήταν και παραμένουν σταθερές όσο φυσικά δεν αλλάζει κάτι στα δεδομένα του ΦΠΑ».

Γκαρίπης«Σημαντική πτώση υπάρχει στην ζήτηση του νωπού κοτόπουλου σήμερα» τονίζει ο ιδιοκτήτης καταστήματος νωπών κοτόπουλων Στέλιος Γκαρίπης. «Υπάρχει μια πτώση της τάξης του 20% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτή η πτώση θεωρώ ότι υπάρχει γιατί πιθανότητα άρχισε να στερεύει το ρευστό στα νοικοκυριά και επιπλέον είναι συνήθεια του κόσμου να κάνει τις αγορές του στις αρχές του μήνα.  Επίσης ο κόσμος περιμένει να δει τι θα συμβεί με τις τράπεζες και αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στο όριο αναλήψεων από τα ΑΤΜ» καταλήγει ο ίδιος.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην αγοραστική δύναμη του κόσμου ούτε αυτή την εβδομάδα” αναφέρει ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου κ. Μπούρας και συμπληρώνει ότι «ο κόσμος πραγματοποιεί τις αγορές του δίχως να υπάρχουν κάποια ακραία φαινόμενα».20150703_151927

«Μειωμένη είναι αγοραστική δύναμη του κόσμου σήμερα» αναφέρει ο ιδιοκτήτης μανάβικου Φώτης Κωνσταντινίδης.  «Τις πρώτες δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος οι αγορές των καταναλωτών ήταν στα ίδια επίπεδα. Σταδιακά όμως  άρχισε να υπάρχει μια καθημερινή πτώση στην ζήτηση του κόσμου για φρούτα και λαχανικά». Στο ενδεχόμενο να συνεχιστεί ο έλεγχος κεφαλαίου αναφέρει ο κ Κωνσταντινίδης  ότι «θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα γενικά στην αγορά. Εγώ ήδη αντιμετωπίζω προβλήματα και δυσκολεύομαι να καλύψω τις ανάγκες του καταστήματος».laxanika

Παπακοσμίδης«Αυτές τις ημέρες η αγορά είναι παγωμένη» υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες καταστήματος υποδημάτων  ο κύριος και η κυρία Παπακοσμίδου και συμπληρώνουν ότι «σήμερα το πρωί υπήρχε μια πολύ μικρή αγοραστική κίνηση αλλά σε τίποτα η εικόνα η οποία επικρατεί  σήμερα δεν θυμίζει την εικόνα τις αγοράς λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Συγκεκριμένα πριν το δημοψήφισμα είχαμε πάρα πολύ δουλειά η οποία σταδιακά μειώθηκε».

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ