Μια ανάσα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση - Karfitsa.gr
Πολιτική

Μια ανάσα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

??????????????????????Η προοπτική …ρευστότητας στην αγορά, σε συνδυασμό με επικοινωνιακές γκάφες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. συνέντευξη Γαϊτάνη στα Σκόπια), έφερε και το κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στη ΝΔ και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που φαίνεται να διατηρεί πλέον ένα αμελητέο προβάδισμα.

Συγκεκριμένα, μόλις με 0,7% διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που δημοσιεύει ο “Τύπος της Κυριακής”. Η ΝΔ συγκεντρώνει 24,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, η Χρυσή Αυγή 9,1%, το ΠΑΣΟΚ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 5%, το ΚΚΕ 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,8%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,4%, η Δημιουργία Ξανά 1,2%. Άλλο κόμμα δηλώνει το 3,8%, λευκό-άκυρο το 3,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 12,7%.

Σε ποσοστό 49,6%, θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, έναντι 28,8% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και 20,6% που δηλώνει κανένας.

Το 63,3% δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, πάση θυσία. Το 45% δηλώνει πως για την αντιμετώπιση της κρίσης θα εμπιστευόταν τη σημερινή κυβέρνηση, το 23,75 μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 28,4% καμία κυβέρνηση.

Ακόμη, το 43,7% πιστεύει πως αν ήταν στη θέση της σημερινής κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα ήταν χειρότερο, το 32,4% το ίδιο και μόλις το 19,8% καλύτερο.

Το 73,8% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει έναντι 24,7% που πιστεύει το αντίθετο. Το 47,7% αξιολογεί θετικά το έργο του κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, έναντι 47,1% που το αξιολογεί αρνητικά.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ