Μία σχέση αγάπης... χιλιάδων ετών! - Karfitsa.gr
Περιβάλλον

Μία σχέση αγάπης… χιλιάδων ετών!

Η φιλία ανθρώπου-σκύλου

katoikidiaΓενετικές πληροφορίες από ένα κόκκαλο λύκου 35.000 ετών που βρέθηκε κάτω από έναν παγωμένο λόφο στην Σιβηρία, έδειξαν ότι οι σκύλοι έγιναν κατοικίδια του ανθρώπου πριν από περίπου 27.000 με 40.000 χρόνια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το γονιδίωμα από το κόκαλο του λύκου, ο οποίος εκτιμάται ότι ζούσε στην χερσόνησο Taimyr στην Ρωσία πριν από 35.000 χρόνια, έδειξε πως ο ρυθμός των μεταλλάξεων που είχε υποστεί το ίδιο έγιναν με μικρότερο ρυθμό από ότι πίστευαν οι επιστήμονες στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον γενετιστή Love Dalen από το Σουηδικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, πως οι σκύλοι έγιναν «οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου» πολύ νωρίτερα από ότι πιστεύαμε ως τώρα. Στο παρελθόν θεωρούσαμε ότι οι σκύλοι έγιναν για πρώτη φορά κατοικίδια πριν από 11.000 με 16.000 χρόνια.

Ο λύκος του Taimyr εκτιμάται ότι ανήκε σε έναν πληθυσμό που κινούνταν στην Ευρασία κατά την τελευταία εποχή των Παγετώνων και κυνηγούσε βίσωνες, άλογα και μοσχόβοες.

«Νομίζω ότι η απλούστερη απάντηση είναι ότι οι κυνηγοί-συλλέκτες ίσως να είχαν αρπάξει κάποια λυκάκια, το οποίο είναι αρκετά εύκολο, και τα κράτησαν ως φρουρούς ενάντια στους μεγάλους θηρευτές και τα άλλα μεγάλα θηλαστικά, όπως τα μαμούθ», εξηγεί ο Dalen.

huffingtonpost.gr

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ