"Μικρά Ασία" Ένας οδυνηρός μετασχηματισμός (1908 – 1923)... - Karfitsa.gr
Karfitsomata Πολιτισμός

“Μικρά Ασία” Ένας οδυνηρός μετασχηματισμός (1908 – 1923)…

Το νέο βιβλίο του Βλάση Αγτζίδη παρουσιάζεται σε εκδήλωση της...

Η συνειδητή άρνηση και η επιλεγμένη σιωπή καθόρισαν τις προτεραιότητες της ιστορικής επιστήμης, ακόμα και της τέχνης. Ο ελληνισμός της Ανατολής και η καταστροφή του δεν αποτέλεσαν μέρος των νεοελληνικών επιστημονικών προτεραιοτήτων…

—-

Το νέο βιβλίο του Βλάση Αγτζίδη «Μικρά Ασία. Ένας οδυνηρός μετασχηματισμός (1908 – 1923) που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Παπαδόπουλος» θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνει ο συγγραφέας Βλάσης Αγτζίδης, «τα γεγονότα που συνέβησαν κατά την περίοδο της κατάρρευσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της διαδικασίας μετασχηματισμού της (1908-1923) προκαλούσαν πάντα μια αμφιθυμία.

Η συνειδητή άρνηση και η επιλεγμένη σιωπή καθόρισαν τις προτεραιότητες της ιστορικής επιστήμης, ακόμα και της τέχνης. Ο ελληνισμός της Ανατολής και η καταστροφή του δεν αποτέλεσαν μέρος των νεοελληνικών επιστημονικών προτεραιοτήτων.

AGTZIDIS.KEFALAKI

Ο Βλάσης Αγτζίδης

Το βιβλίο αυτό εκφράζει την ανάγκη να παρουσιαστεί η διαδικασία μετάβασης από την πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία στην εποχή του έθνους-κράτους και να αποσαφηνιστούν αδιερεύνητα στοιχεία της ιστορίας όπως είναι – μεταξύ άλλων – οι λόγοι που το μιλιταριστικό κίνημα των Νεότουρκων αποφάσισε και πραγματοποίησε τη Γενοκτονία των μη μουσουλμανικών πληθυσμών, καθώς και οι ευθύνες του ελληνικού πολιτικού συστήματος και των μεγάλων δυνάμεων της εποχής για την ελληνική ήττα».

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, 20:00 στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αρσάκειο Μέγαρο)

BIBLIO.MIKRA.ASIA.AGTZIDIS.PROSKLISI

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
-Πέπη Ρηγοπούλου (Καθηγήτρια στον τομέα Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Επικοινωνιακών Εφαρμογών και Τεχνολογίας του Καποδιστριακού Αθηνών),
-Μιμή Ντενίση (Ηθοποιός – Συγγραφέας),
-Βασίλης Μεϊχανετσίδης (Ιστορικός – μέλος της InternationalAssociationofGenocideScholars).

πηγή:http://efxinospontos.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ