Μήνυμα νίκης από τη ΔΕΘ - Karfitsa.gr
Απόψεις Αρθρογράφοι

Μήνυμα νίκης από τη ΔΕΘ

του Λευτέρη Αυγενάκη

(Ξένη Δημοσίευση) O Λευτέρης Αυγενάκης ο νέος Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μιλάει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

του Λευτέρη Αυγενάκη*

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ ανέδειξε τη συνέχεια και τη συνέπεια της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Έδωσε έμφαση στις βασικές σταθερές της παράταξής μας: το έθνος, την πατρίδα, τη Δημοκρατία, την ελευθερία, το Δυτικό-Ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Παρουσίασε μια ρεαλιστική, αληθινή, αξιόπιστη πρόταση, αποδεικνύοντας την ετοιμότητα του να αναλάβει τις τύχες της χώρας και κυρίως να εγγυηθεί την είσοδο της χώρας σε μια νέα εποχή.

Αναμφισβήτητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης νίκησε κατά κράτος στη ΔΕΘ. Παρουσίασε ένα σχέδιο διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση με ειλικρινείς και ρεαλιστικές εξαγγελίες και συγκεκριμένη στόχευση δίχως να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ανειλικρινής, εμφανώς αποσταθεροποιημένος, ανεπαρκής και αφερέγγυος. Οι πολίτες πλέον βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα!

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε στον ελληνικό λαό τη Συμφωνία Αλήθειας, που προσφέρει συγκεκριμένο Οδικό Χάρτη για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση. Απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες ταυτιζόμενος με τον μέσο Έλληνα πολίτη, τα προβλήματα και τις αγωνίες του, με συγκεκριμένες προτάσεις, κοστολογημένες,  υπεύθυνες, μακριά από τις συνηθισμένες πρακτικές παροχολογίας, κάλπικων υποσχέσεων και ψεμάτων. Απέδειξε εμπράκτως ότι υπάρχει αξιόπιστη λύση, υπάρχει έξοδος από το τέλμα της ιδεοληψίας και της ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Απευθύνθηκε σε όλους δίνοντας πραγματική ελπίδα, ιδιαίτερα δε στους ξεχασμένους πολίτες.

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί τον ρεαλισμό, την ευθύνη, την αλήθεια, την ενότητα των Ελλήνων, την ελπίδα και την αισιοδοξία. Στο κέντρο της πρότασής του είναι κοστολογημένες μειώσεις στη φορολογία, αντίστοιχες μειώσεις στις κρατικές δαπάνες, χωρίς καμία απόλυση στο δημόσιο, μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις. Συγκεκριμένο σχέδιο με πραγματικά δεδομένα, με τεχνογνωσία και εμπειρία.

Η εικόνα είναι ξεκάθαρη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η μόνη αξιόπιστη λύση για τους ελληνική κοινωνία. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να εγγυηθεί την είσοδο της χώρας σε μια νέα εποχή. Είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να καλύψει το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό των ψεμάτων και της αλαζονείας. Το απέδειξε όταν απευθύνθηκε με αυταρχικό τρόπο και αναλγησία στους δημοσιογράφους που θα χάσουν τη δουλειά τους. Το απέδειξε όταν το κεντρικό του θέμα στη ΔΕΘ περί ρύθμισης του χρέους, αποδομήθηκε από τον ίδιο τον αντιπρόεδρό του κ. Δραγασάκη, ο οποίος δήλωσε ότι το θέμα αυτό μεταφέρεται για μετά το 2018. Το απέδειξε όταν συνέχισε την πάγια τακτική της ανειλικρίνειας με το μνημειώδες ψέμα ότι δεν έχει μειωθεί η σύνταξη στο 90% των συνταξιούχων!

Ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί την αναξιοπιστία, την απογοήτευση, το ψέμα, τον διχασμό και πλέον και τα σκάνδαλα. Εκπροσωπεί πλέον την παρακμή, την ανειλικρίνεια και την αφερεγγυότητα. Είναι πλέον βέβαια: όσο πιο γρήγορα συντελεστεί η πολιτική αλλαγή μέσα από εκλογές, τόσο το καλύτερο για τον τόπο.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να επαναφέρει τις θεωρίες της περί χτυπήματος της διαπλοκής, της γύρισε μπούμερανγκ: ο διαγωνισμός που έκανε έχει καταρρεύσει πλέον στα μάτια της κοινής γνώμης. Η σκανδαλώδης άρνηση να ελεγχθούν πραγματικά τα «πόθεν έσχες» των καναλαρχών, και τα απίστευτα στοιχεία που βγήκαν τη δημοσιότητα για… βοσκοτόπια- εγγυήσεις δανείων, καναλάρχη που παίρνει έργα από τον υπουργό κουμπάρο του, εκθέτουν πλέον ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Παράλληλα, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη γυρίζουν εναντίον του κ. Τσίπρα, καθώς έρχεται πλέον στην επιφάνεια η υπόθεση της Τράπεζας Αττικής, το πόρισμα για την οποία οφείλει να δοθεί στη δημοσιότητα.

Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πλέον ότι δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας. Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να ελπίζουν σε φρούδες υποσχέσεις. Εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί προτείνει ένα σχέδιο που απαιτεί δουλειά, κοινή στόχευση και κοινή συμπόρευση με την ελληνική κοινωνία. Εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί είναι έτοιμος να αναλάβει με ειλικρίνεια, αξιοπιστία και υπευθυνότητα τη διακυβέρνηση της χώρας.

*Ο κ. Αυγενάκης είναι Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ