Μήπως ο ήλιος βγαίνει από τη Δύση; - Karfitsa.gr
Αθλητικά Απόψεις Αρθρογράφοι

Μήπως ο ήλιος βγαίνει από τη Δύση;

του Βασίλη Μάστορα

 

mastoras1

του Βασίλη Μάστορα

Ιστορικά οι αθλητικοί παράγοντες των επαγγελματικών ομάδων δεν φημίζονται για την ειλικρίνεια τους. Ακόμη κι αυτοί οι οποίοι μπαίνουν ανυποψίαστοι στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, γρήγορα αντιλαμβάνονται ότι έχει τα χαρακτηριστικά της ζούγκλας. Ο μεγάλος «τρώει» τον μικρό, η διαπλοκή θριαμβεύει και ο θάνατος του ενός δίνει ζωή σε κάποιον άλλο. Ετούτο βεβαίως δεν είναι εγχώριο προνόμιο. Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Η διαφορά είναι ότι στην Ελλάδα ο ισχυρός υποστηρίζεται ξεδιάντροπα από τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου και τη διαιτησία, ενώ κανείς δεν ενδιαφέρεται ειλικρινά για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Η κουβέντα που έχει ανοίξει εδώ και χρόνια είναι πώς θα υπάρξει ισονομία από τους διαιτητές στους αγώνες της Super League. Kαι η κουβέντα αυτή έχει ως αφετηρία την μόνιμη εύνοια του Ολυμπιακού από τη διαιτησία, και κατ’ επέκταση, σε μικρότερο βαθμό, των ομάδων που είναι ανεβασμένες στο «ερυθρόλευκο» άρμα.

Τα τελευταία χρόνια είναι εκατοντάδες οι ανακοινώσεις των ΠΑΕ που αντιμετώπισαν ή τον Ολυμπιακό ή τις ομάδες «δορυφόρους» του, για αδικίες από τη διαιτησία.

Για να αλλάξει το σκηνικό επιβάλλεται αλλαγή της διοίκησης της ΕΠΟ, προσπάθεια την οποία κάνουν συνασπισμένοι οι κ.κ. Σαββίδης, Μελισσανίδης και Αλαφούζος. Πριν από την έναρξη του Πρωταθλήματος ακούστηκαν και γράφτηκαν πάρα πολλά για τη διαιτησία. Μάλιστα καθυστέρησε και η έναρξη τής διοργάνωσης προκειμένου να βρεθεί ένα μοντέλο επιλογής των διαιτητών το οποίο θα έχει το minimum της αξιοπιστίας.

Τηρουμένων των αναλογιών οι καλές διαιτησίες στις πρώτες αγωνιστικές ήταν περισσότερες από τις κακές. Αυτό λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο καθώς προβάλει στον ορίζοντα η ενδεχόμενη αλλαγή στην ΕΠΟ.

Το να βγει όμως ο Ολυμπιακός και να κατηγορήσει ευθέως τη σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας και να βγάλει ανακοίνωση με την οποία ζητάει «να εξαφανιστούν όλοι τους να ξεβρομίσει ο τόπος και να πάμε σε μια νέα μέρα για το ποδόσφαιρο» υπάρχει μία διαφορά. Εκτός κι αν η ομάδα του Πειραιά άρχισε τα… καλαμπούρια ή χάσαμε επεισόδια. 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ