Μόνη σωτηρία η συναίνεση - Karfitsa.gr
Αθλητικά Απόψεις Αρθρογράφοι

Μόνη σωτηρία η συναίνεση

του Βασίλη Μάστορα

 

mastoras1

του Βασίλη Μάστορα

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» της διεκδίκησης των ψήφων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων από τις δύο παρατάξεις που θα κατέβουν στις εκλογές της ΕΠΟ. Η μάχη βεβαίως μπορεί να μην έχει ανθρώπινα θύματα, αλλά σίγουρα έχουν τραυματιστεί θανάσιμα οι ηθικές αξίες. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ Βίκτωρας Μητρόπουλος αποκάλυψε προσφάτως, μιλώντας στο Metropolis 95,5 ότι η «ταρίφα» για την εξαγορά ψήφων, μίας μόνο Ένωσης, έχει φτάσει στις 420.000 ευρώ!

Ο σημερινός μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και πρώην Αλεξανδρούπολης, Άνθιμος είχε ευλογήσει την εκλογική συνέλευση που έγινε τον Νοέμβριο του 1997 που έγιναν στην Αλεξανδρούπολη. Οι εκλογές εκείνες έχουν μείνει στην ιστορία ως από τις πιο «μαύρες» της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Όπως καταγγέλθηκε αργότερα στη Βουλή από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Σμυρλή στην εκλογική διαδικασία για τον «έλεγχο» των ψήφων δαπανήθηκαν 1 εκ. δολάρια τα οποία διαχειρίστηκε ο Θωμάς Μητρόπουλος. Συγχρόνως υπήρξε και καταγγελία του τότε προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη ότι επιχείρησαν να εξαγοράσουν ψήφους της Ένωσής του.

Ένα χρόνο αργότερα, ο εισαγγελέας Πειραιά, Γρηγόρης Πεπόνης, διατάζει προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τις δύο καταγγελίες. Τον Δεκέμβριο του 1999, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, Μαρία Τσιριμώκου απαγγέλλει κατηγορητήριο εναντίον του Θωμά Μητρόπουλου με την κατηγορία της δωροδοκίας, του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργου Λούβαρη για ηθική αυτουργία σε δωροδοκία και του Βασίλη Γκαγκάτση για άμεση συνέργεια σε απόπειρα δωροδοκίας. Στις 21 Ιανουαρίου 2002, οι τρεις κατηγορούμενοι απαλλάσσονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Με δεδομένη την πόλωση που έχει φουντώσει τους τελευταίους μήνες, ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα των εκλογών της ΕΠΟ, οι οποίες έχουν ορισθεί για τις 26 Οκτωβρίου, φαντάζει δύσκολο να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποιο είναι το ιδεατό σενάριο; Να πεισθούν οι διεκδικητές της διοίκησης να δημιουργήσουν ένα οικουμενικό ψηφοδέλτιο, βάζοντας πάνω απ’ όλα το ποδόσφαιρο. Επειδή όμως ένα τέτοιο σενάριο συγκεντρώνει μηδαμινές πιθανότητες, ίσως να αποτελέσει βήμα προόδου μία διοικητική πολιτική χωρίς ρεβανσισμούς.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ