Στο... κινητό των πολιτών οι παρανομίες καταστηματαρχών! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Στο… κινητό των πολιτών οι παρανομίες καταστηματαρχών!

Η διοίκηση Μπουτάρη καινοτομεί και σε λίγες μέρες θα...

smartphone1-copy-660x440

του Βαγγέλη Στολάκη

Τη δυνατότητα να ελέγχουν εκεί που περπατούν ή κάθονται και πίνουν τον καφέ τους εάν τα τραπεζοκαθίσματα στους δρόμους και τις πλατείες της Θεσσαλονίκης είναι… νόμιμα, δίνει ο κεντρικός δήμος στους πολίτες.

Σε λίγες ημέρες κάνει… «πρεμιέρα» η νέα e- υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης από την οποία ο οποιοδήποτε πολίτης θα μπορεί να τσεκάρει από το κινητό του τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή εάν κάποιο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος… άπλωσε παράνομα τα τραπεζοκαθίσματα του στο δρόμο!

Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη κάνει τους πολίτες συνεργούς της στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της κατάληψης των δημοσίων χώρων. Άλλωστε η απόδοση των χώρων αυτών στους πολίτες αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση του Γιάννη Μπουτάρη και το 2010 και το 2014.

«Πρόκειται για μια εφαρμογή στο site του δήμου Θεσσαλονίκης. Εκεί βρίσκονται σκαναρισμένες όλες οι άδειες λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτό σημαίνει ότι από την άδεια ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να βλέπει πόσοι καθήμενοι πρέπει να βρίσκονται εντός καταστήματος και πόσοι στον εξωτερικό. Οι καθήμενοι στο εξωτερικό συνήθως δεν συμφωνούν με όσα ορίζονται από την άδεια κοινοχρήστων χώρων» εξηγεί ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Πέτρος Λεκάκης.

Στο site του δήμου Θεσσαλονίκης από την ερχόμενη Τετάρτη και μετά θα δίνεται επίσης η δυνατότητα στους πολίτες να ελέγχουν σε pdf την εγκεκριμένη κάτοψη του κάθε καταστήματος. «Πλέον οι πολίτες αλλά και οι υπηρεσίες μας θα έχουν την ευκαιρία θα μπορούν να ελέγχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή τι είναι νόμιμο και τι παράνομο» συμπληρώνει ο αντιδήμαρχος. «Στην πράξη θα μπορεί ο κάθε πολίτης να ελέγχει εάν ένα μαγαζί συμμορφώνεται με την κανονιστική που ψηφίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο . Εάν όχι θα μπορεί να κάνει και καταγγελίες» προσθέτει ο κ. Λεκάκης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ