ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ "Κ": Εκκένωση απ´ όλη την Κ. Μακεδονία ζητούν οι δήμαρχοι... - Karfitsa.gr
Κοινωνία

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ “Κ”: Εκκένωση απ´ όλη την Κ. Μακεδονία ζητούν οι δήμαρχοι…

Η KARFITSA δημοσιεύει την επιστολή του Λάζαρου Κυρίζογλου στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

eidomeni-thema-k

Του Βαγγέλη Στολάκη 

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την μετεγκατάσταση προσφύγων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, έστειλε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Μεταξύ άλλων ο Λάζαρος Κυρίζογλου ενημερώνει τον πρωθυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία εξαιτίας της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων σε διάφορες περιοχές κυρίως μετά την εκκένωση της Ειδομένης.

Όπως γράφει ο κ. Κυρίζογλου είναι «απαράδεκτο η Κεντρική Μακεδονία να εξακολουθεί να συγκεντρώνει το 50% του συνολικού αριθμού των εντός της χώρας προσφύγων και μεταναστών» και ζητά αποφόρτιση όχι μόνο της  Ειδομένης αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μεταξύ άλλων ο . Κυρίζογλου, εκφράζοντας το σύνολο των αυτοδιοικητικών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζητά την εκπόνηση και την εφαρμογή ειδικού προγράμματος υποστήριξης των δήμων, αποζημίωση των ιδιωτών που έχουν πληγεί από την διέλευση ή και την παραμονή των προσφύγων στις περιοχές τους και την ενίσχυση των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η σημερινή κατανομή των προσφύγων στις Περιφέρειες της χώρας έχει ως εξής:

Katanomi prosfygwn

 

Η επιστολή του κ. Κυρίζογλου εστάλη εκτός από τον πρωθυπουργό και στους υπουργούς: Πάνο Καμμένο, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Νικάλαο Τόσκα, Γιάννη Μουζάλα, Δημήτρη Βίτσα, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, σε όλους τους βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας και στον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Δείτε την επιστολή του κ. Κυρίζογλου:

Tsipras1

Tsipras2Tsipras 3

Tsipras4

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ