Μόνο στην "Κ": Τι απαντά ο πρύτανης του ΑΠΘ για τα προβλήματα καθαριότητας - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Μόνο στην “Κ”: Τι απαντά ο πρύτανης του ΑΠΘ για τα προβλήματα καθαριότητας

Με αφορμή το δημοσίευμα που κάνει λόγο για ποντίκια και σκορπιούς στο ίδρυμα

 

apth-thema-sthn-k

Της Έλενας Καραβασίλη

Απάντηση στην Karfitsa έδωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος με αφορμή το δημοσίευμα εφημερίδας όπου γινόταν λόγος για μεγάλο πρόβλημα με την καθαριότητα στους χώρους του ιδρύματος, σε τέτοιο βαθμό που έχουν κάνει την εμφάνιση τους σκορπιοί και ποντίκια που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού.

Όπως αναφέρει ο κ. Μυλόπουλος, «το πρόβλημα με την καθαριότητα στο ΑΠΘ χρονίζει και ταλαιπωρεί την πανεπιστημιακή κοινότητα για λόγους οι οποίοι ξεφεύγουν της βούλησης και των δυνατοτήτων της διοίκησης του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστήμιό μας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο υπ’ αριθμόν 327/2013 διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση εργολαβίας καθαριότητας εξ’ αιτίας δικαστικής εμπλοκής, η οποία έχει προκληθεί από ένσταση ενός εκ των υποψηφίων αναδόχων. Η υπόθεση βρίσκεται σε τελικό στάδιο, καθώς έχει ήδη συζητηθεί στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Παρά το γεγονός ότι η εργολαβία καθαριότητας καθυστερεί λόγω δικαστικής εμπλοκής και παρά το γεγονός ότι συντρέχει κατεπείγουσα ανάγκη καθαριότητας και υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων έχει κατ’ επανάληψη απορρίψει τις αιτήσεις του ΑΠΘ για ανάθεση της υπηρεσίας καθαριότητας, μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, με προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του ΑΠΘ, σεβόμενη τη νομιμότητα, εξαντλεί όλες τις δυνατότητες και χρησιμοποιεί όλους τους τρόπους προκειμένου να διατηρήσει ένα στοιχειώδες επίπεδο καθαριότητας στην πανεπιστημιούπολη.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι το ΑΠΘ αναγκάζεται να προσφεύγει σε εργολαβίες καθαριότητας και φύλαξης λόγω απουσίας μόνιμου προσωπικού, γεγονός που επιδεινώθηκε ραγδαία από την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας».

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ