"Μου φαίνεται ύποπτο! Γιατί σταματούν οι εργασίες στην Αμφίπολη;" - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

“Μου φαίνεται ύποπτο! Γιατί σταματούν οι εργασίες στην Αμφίπολη;”

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

anthimos-thema

του Βαγγέλη Στολάκη

Μήνυμα στη ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στην ανασκαφή της Αμφίπολης στέλνει μέσω του karfitsa.gr ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Νίκου Ξυδάκη στον τύμβο Καστά και την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Μου φαίνεται ύποπτο. Δεν ξέρω γιατί. Ή κάποιοι δεν θέλουν να αποκαλυφτεί ή αν υπολογίζουν ότι δεν αξίζει τον κόπο να συνεχίσουν τις εργασίες και να γίνουν κι άλλες δαπάνες. Αναρωτιέμαι γιατί σταματούν οι εργασίες. Ή θα μας πουν ότι αποκλείεται δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον μέσα ή ότι οι εργασίες σταματούν για λόγους οικονομίας» απαντά ο κκ. Άνθιμος σε σχετική ερώτηση του karfitsa.gr. Τονίζει ότι δεν έχει μιλήσει με την επικεφαλής των ανασκαφικών εργασιών Κατερίνα Περιστέρη, σκοπεύει ωστόσο να επαναφέρει το αίτημά του για να επισκεφτεί το μνημείο. Υπενθυμίζεται πως και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε εκφράσει παρόμοια επιθυμία, η οποία ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης παίρνει θέση και για το ζήτημα των ημερών, την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. «Επειδή είμαι και παλιός εκπαιδευτικός είμαι κατηγορηματικός. Είναι θέμα ευθύνης των γονέων και κυρίως των διδασκόντων να παρακολουθούν με υπευθυνότητα και με ζήλο όλες τις εκφάνσεις της ζωής των παιδιών και το σύνολο των σχολείων στα οποία υπηρετούν. Είμαι βέβαιος ότι οι εκπαιδευτικοί πράττουν το καθήκον τους, και τους συγχαίρω γι’ αυτό αλλά η εποχή μας έχει τέτοιες τάσεις από εκτροπές ώστε να έχουμε φαινόμενα σαν αυτό που ακούσαμε. Το θέμα θέλει μια ποιμαντική παρακολούθηση ώστε να γίνονται όλα καλά και ευλογημένα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μίλησε και για τις πρόσφατες δηλώσεις του στην εκπομπή «Τα Καρντάσιανς» που προκάλεσαν αίσθηση. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο στους κόλπους της Εκκλησίας να υπάρχουν ομοφιλόφυλοι. «Αποκομμένο δεν βγαίνει νόημα. Με ρώτησαν αν υπάρχουν και στην Εκκλησία και απάντησα ότι μπορεί να υπάρχουν. Δεν το ξέρουμε. Αλλά το θέμα μας είναι γιατί επιλέγουν την Θεσσαλονίκη άνθρωποι με τα πάθη αυτά για να παρελάσουν. Γιατί δεν πάνε σε άλλη πόλη» διερωτάται στο karfitsa.gr ο κκ. Άνθιμος.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ