Μπάμπης Αποστολίδης: "Γιατί είπα το «ναι» στον Μάρκο Μπόλαρη" - Karfitsa.gr
Karfitsomata Συνεντεύξεις

Μπάμπης Αποστολίδης: «Γιατί είπα το «ναι» στον Μάρκο Μπόλαρη»

Ο γνωστός δικηγόρος μιλά στην "Κ" για την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

apostolidis mpampis

Συνέντευξη στη Χρύσα Κυριακού

Ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους της πόλης μας, με περγαμηνές στα έδρανα, με πλούσια διεθνή δράση στον ΟΗΕ, στο Ευρωκοινοβούλιο για τα εθνικά μας θέματα (Γενοκτονία των Ποντίων, Μακεδονικό κλπ), ένας άνθρωπος που έχει οργώσει δύο φορές τον κόσμο από τις ακτές του Βόρειου Καναδά, την Αμερική έως και την Αυστραλία, ένας άνθρωπος που ο ίδιος ο Πατριάρχης τον τίμησε αποδίδοντάς του τον τίτλο του Άρχοντος Εκδίκου του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Μάρκου Μπόλαρη και διεκδικεί τον σταυρό των συμπολιτών του στις περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου.

Η «Κ» τον βρήκε στο δικαστικό μέγαρο, όπου έκανε ένα μικρό διάλλειμα από το βαρύ πρόγραμμά του και συζήτησε μαζί του για τις επερχόμενες εκλογές. Ο νομικός σύμβουλος της «Κ» απάντησε γιατί επέλεξε τον Μάρκο Μπόλαρη να συστρατευθεί μαζί του, αναφέρθηκε στη στενή του φιλία με τη Βούλα Πατουλίδου και την Πόπη Καλαϊτζή και έκρινε το έργο της απερχόμενης διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

κ. Αποστολίδη γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφιος στο πλευρό του Μάρκου Μπόλαρη;

Γιατί κ. Κυριακού, τον θεωρώ ικανότερο απ’ όλους τους άλλους και στη σύλληψη πολιτικής και στην εκτέλεση. Είναι ένας άνθρωπος άφθαρτος που όπου κι αν εργάστηκε, έδωσε δείγματα γραφής (επί υφυπουργείας του θυμάστε όλοι το μεγάλο θαύμα του ότι το 90% των τυφλών είδαν και το 80% των αναπήρων σηκώθηκαν από τα καροτσάκια, ανακαλύπτοντας το μεγάλο σκάνδαλο των παρανόμων συντάξεων και συναφών άλλων παρανόμων δαπανών). Ο Μπάρκος Μπόλαρης δεν είναι παιδί του κομματικού σωλήνα και ανήκει και αυτός πια όπως και εγώ στο μεγάλο κόμμα, δηλαδή στο κόμμα του 40% του δεν ψηφίζω κανένα από τα μεγάλα κόμματα. Είναι ο άνθρωπος που έχει 6 παιδιά και ζει σ’ ένα σπίτι 120 τ.μ. χωρίς εξοχικά, σκάφη, καταθέσεις και χωρίς να έχει φάει ούτε ένα ευρώ από τον κόπο του ελληνικού λαού. Η μόνη του έλλειψη είναι το lifestyle.

Γιατί να σας ψηφίσει κάποιος;

Δεν θέλω να πω πολλά λόγια για μένα γιατί δεν είναι αυτή η πολιτική αισθητική μου. Όποιος θέλει μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα μου www.apostolidislaw.gr και να δει τους λόγους και τις δράσεις μου επί 30 χρόνια. Επιγραμματικά μόνο θα αναφέρω. Γιατί ξεκίνησα από ένα φτωχό χωριό και φτωχούς γονείς από το Σιδηρόκαστρο. Γιατί, αν και μπορούσα, δεν έλαβα ποτέ δημόσια θέση, δημόσιο αξίωμα, δεν συναλλάγην ή κέρδισα χρήματα απ’ ότι λέγεται από ελληνικό δημόσιο διότι πάντοτε επαγγελματικά ιδιώτευσα και όλες οι δράσεις μου που αφορούν κοινωνικά και εθνικά θέματα, χρηματοδοτήθηκαν από τη δικιά μου την τσέπη, εις βάρος της περιουσίας μου και των παιδιών μου. Επίσης γιατί όλοι γνωρίζουν ότι ξέρω να σπάω αυγά.

κ. Αποστολίδη τόσο με τον κ. Τζιτζικώστα, όσο και με τον κ. Ιωαννίδη είναι υποψήφιες δυο πολύ καλές σας φίλες με τις οποίες έχετε επικοινωνία πολλών χρόνων.

Η Βούλα η Πατουλίδου αποτέλεσε για μένα αλλά και για όλους τους Έλληνες της ηλικίας μου τον εφηβικό μας έρωτα. Δεν είμαι μόνο φίλος της αγαπημένος αλλά και δικηγόρος της. Σέβομαι τις αποφάσεις της και την τιμώ και δεν συμμερίζομαι τις απόψεις που εξεφράσθησαν ότι είναι υμνητής των νεοναζί. Επικοινωνήσαμε αρκετές φορές με τη Βούλα, συζητήσαμε, της είπα ότι σε καμιά περίπτωση δεν επικροτώ τις εναντίον της επιθέσεις απ’ όπου κι αν προήλθαν, γιατί εγώ γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι δημοκράτισσα από τα νύχια μέχρι το κεφάλι, ότι ενδεχομένως να παγιδεύτηκε βγαίνοντας σε εκπομπή με τον Κασιδιάρη, και ότι όλα όσα της καταλογίζουν περί προθέσεώς της να προσεταιριστεί ψήφους της χρυσής αυγής, είναι πέρα για πέρα αβάσιμα, γιατί η ίδια η Βούλα μου είπε, ότι ούτε σκοπεύει, ούτε σκόπευε, ούτε θα ήθελε ή θέλει ψήφους χρυσαυγιτών. Μετά απ’ αυτό που μου είπε, θεωρώ το θέμα κλεισμένο.

Η άλλη η καλή μου φίλη η γλυκύτατη η Πόπη Καλαϊτζή κυριολεκτικά μαρτύρησε από τη συμπεριφορά Ψωμιάδη απέναντί της, αλλά και του κλίματος Ψωμιάδη. Ήταν επόμενο λοιπόν λόγω και της κομματικής της ιδιότητας να μη μπορεί να λειτουργήσει με το ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα όπου κατά 80% αποτελείται από την παλαιά φρουρά Ψωμιάδη. Έκανε άριστη επιλογή, είναι άξια γυναίκα και σε κάθε περίπτωση έχει κολλήσει και ένσημα στο ΙΚΑ.

Πως κρίνετε την απερχόμενη διοίκηση της περιφέρειας;

Ήταν παντελώς απούσα απ’ όλα τα γεγονότα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά της τελευταίας τετραετίας. Η Περιφέρεια δήλωνε αναρμόδια για οποιοδήποτε σοβαρό θέμα. Αναρμόδια για το λιμάνι και χωρίς θέση, αναρμόδια για τις Σκουριές και χωρίς θέση, αναρμόδια για την ιδιωτικοποίηση του νερού, χωρίς την υποβολή προγραμμάτων που θα ήταν έξω από τη διοίκηση, τα υπουργεία ή τον εναγκαλισμό της κεντρικής κυβέρνησης. Ο ισχυρισμός του νυν Περιφερειάρχη ότι απορρόφησε το 75% των κονδυλίων του ΕΣΠΑ είναι προς εντυπωσιασμό και αβάσιμος, διότι αυτές οι απορροφήσεις αφορούν διοικητικές υπηρεσίες των συναρμοδίων υπουργείων ακόμα κι αυτές του Αγίου Όρους, οι οποίες έγιναν όχι με πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, αλλά με πρωτοβουλίες των διοικητικών υπηρεσιών της εν γένει διοίκησης. Η συνεργασία με τις περιφέρειες της Ευρώπης και η σύνδεσή της με τις Βρυξέλλες, ήταν ανύπαρκτη. Πως μπορεί κανείς με το αυτό σχήμα να πορευθεί στο μέλλον με μια παράταξη που δεν είχε όραμα, δεν έχει όραμα και που βύθισε στο τέλμα την παρελθούσα τετραετία την Περιφέρειά μας, ούσα κατ’ ουσίαν επαίτης των Αθηνών; Καλώ τους συμπολίτες μου να ψηφίσουν έξω από κομματικά κριτήρια, να ψηφίσουν με βάση τα βιογραφικά του καθενός και για το ότι προσέφεραν ανιδιοτελώς και έξω από κάθε θέση εξουσίας στον τόπο και στη χώρα.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ