Music Diaries για 4η χρονιά στη Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Music Diaries για 4η χρονιά στη Θεσσαλονίκη

Η τέταρτη (4η) διεθνής διοργάνωση Music Diaries International Workshop Festival, ένα νέο “entry” στα μουσικά δρώμενα της χώρας, θα πραγματοποιηθεί στις 5-9  Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Τα «Μουσικά Ημερολόγια» συνδυάζουν masterclasses ερμηνείας και τεχνικής με την ακαδημαϊκή έρευνα.

Προσκεκλημένοι διακεκριμένοι μουσικοί ερμηνευτές διεθνούς εμβέλειας θα παρουσιάσουν το έργο τους με συναυλίες, διαλέξεις, εργαστήρια, masterclasses, ενώ παράλληλα καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού θα προβάλουν στο openforum τις πιο πρωτοποριακές και νέες τάσεις στο χώρο της μουσικής και της έρευνας.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την αστική με κερδοσκοπική εταιρία Beartive σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Οι συνεργασίες με φορείς του εξωτερικού φέτος θα μας φέρουν σε επαφή και με καλλιτέχνες από την Ιταλία ( συνεργασία με το Conservatorio της ΠάρμαςConservatorioArrigoBoito, Parma/) και από την Πολωνία ( συνεργασία με την μουσική ακαδημία της Κρακοβίας/ The KrzysztofPendereckiAcademy of Music in Krakow). Η φετινή διοργάνωση χωρίζεται σε δράσεις που θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης και σε δράσεις που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά,  εστιάζεται στις συναυλίες διακεκριμένων καλλιτεχνών και στη δυνατότητα που θα παρέχεται στους σπουδαστές να παρακολουθήσουν masterclasses με αυτούς.

Το ArtisticResearchSchool (ARS) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αβέιρο ( Πορτογαλία) θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά για όλους όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Τα masterclasses και οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης.

Το φεστιβάλ έχει πάρει την διάκριση EFFE Label 2019-2021. Η διάκριση απονέμεται ύστερα από έλεγχο της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων σε φεστιβάλ που πληρούν τουλάχιστον 7 από τις 10 σταθερές ποιότητας. Το σήμα αυτό αποτελεί την ευρωπαϊκή πιστοποίηση /σφραγίδα καλλιτεχνικής ποιότητας σημαντικών φεστιβάλ στο χώρο της μουσικής αλλά και των τεχνών γενικότερα που χαρακτηρίζονται από πρωτοποριακές θεματικές, διεθνές προφίλ και συμβολή στην τοπική κοινότητα. Τα φεστιβάλ που φέρουν το λογότυπο EFFE Label είναι διαθέσιμα στο FestivalFInder.eu

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει τις εξής ενότητες: Συναυλίες, MasterClasses, ARSschool, OpenForumPlatform.  Οι συναυλίες θα είναι δωρεάν για το κοινό και για τους συμμετέχοντες του φεστιβάλ. Για λόγους υγειονομικού πρωτοκόλλου οι κρατήσεις θα γίνονται διαδικτυακά και ο αριθμός θέσεων θα είναι περιορισμένος .

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρξει μίνι έκθεση βιβλίου με βιβλία ποίησης, μουσικής και τέχνης από τις εκδόσεις Νεφέλη, Σαιξπηρικόν και Υποκείμενο καθώς και επιλεγμένοι τίτλοι από τις σειρές παιδικών βιβλίων των ιδίων, με ειδικές εκπτώσεις για όλους τους συμμετέχοντες του φεστιβάλ.

Ειδικότητες Πιάνο, Βιολοντσέλο, Βιολί, Κλαρινέτο, φλάουτο, Σύνθεση, Μουσική Δωματίου.

music_diaries2.jpg

Προσκεκλημένοιμουσικοί

GuestArtists

Erato Alakiozidou-piano& chambermusic | GREECE,

Jorge Saldago Correia- ARS |PORTUGAL,

Gilvano Dalagna – ARS| PORTUGAL

Dimitris Leontzakos-Clarinet & chamber music |GREECE,

Ellie Zacharopoulou Composition & piano |GREECE,

Vassilis Kitsos- Composition |GREECE,

Eduardo Frias’- Piano |SPAIN, Diego Steiner-Piano| ARGENTINA,,

Ian Pace- Piano | UK, Danuta Augustyn-Violin |POLAND,

Justyna Duda-Krein-Violin| POLAND, Carla Robora- Composition| ITALY,

Rosita Piritore-Composition | ITALY,

Ensemble in Residence – Israeli Chamber Project

Tibi Cziger, clarinet

Michal Korman, cello

Yael Kareth, piano

Guy Eshed, flute

Special Guest | Javier Negrin

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ερατώ Αλακιοζίδου, Διοργάνωση: beartive, Συνδιοργάνωση: Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη.

piano.jpg

Συναυλίες

Israeli Chamber Project – ISRAEL

Javier Negrin- SPAIN

Eduardo Frias-SPAIN

Danuta Augustyn- Justyna Duda-Krein | POLAND

 

Πληροφορίες και αιτήσεις στην ιστοσελίδα

http://musicdiariesfestival.weebly.com/, e/ musicdiariesfestival@gmail.com.

Όλες οι δράσεις των σεμιναρίων και των masterclass θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη | Δημαρχείο Πανοράματος Αμφιθέατρο « Σταύρος Κουγιουμτζής», Απ. Σαμανίδη 21 Πανόραμα.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην βεράντα του ξενοδοχείου Πανόραμα και είναι ανοιχτές για το κοινό με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο. Μόνη προϋπόθεση η έγκαιρη κράτηση θέσεων.Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ