Ν. Δένδιας: Στο προσεχές διάστημα χρηματοδοτήσεις για τις καινοτόμες ιδέες - Karfitsa.gr
Οικονομία

Ν. Δένδιας: Στο προσεχές διάστημα χρηματοδοτήσεις για τις καινοτόμες ιδέες

Τί δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης από τη Θεσσαλονίκη

ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÕÐÁÁÍ ÍÉÊÏÕ ÄÅÍÄÉÁ ÌÅ ÔÏ ÄÓ ÔÇÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÅÉÁÓ ÆÙÍÇÓ ÊÁÉÍÏÔÏÌÉÁÓ (EUROKINISSI/Ãñáöåßï Ôýðïõ Õðïõñãåßïõ ÁíÜðôõîçò)

Την ανάγκη σύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή και της μεγάλης αύξησης της συμβολής της καινοτομίας στο ΑΕΠ επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντησή του, το Σάββατο, με το Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη.

Το “παρών” έδωσαν ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός και ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του ΔΣ της ΑΖΚ  Περικλής Μήτκας.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στη σημασία που έχει σήμερα η καινοτομία για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε μία βιώσιμη ανάπτυξη και κάλεσε όλους τους φορείς να συμβάλουν στην αύξηση του ποσοστού της συμμετοχής της στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας. «Δεν είναι δυνατόν σήμερα η συμμετοχή της καινοτομίας στο ΑΕΠ να αποτελεί μόνο το 0,47% του ΑΕΠ» επισήμανε. Ακόμη πρόσθεσε ότι πρέπει να τεθεί ως στόχος από όλους τους συναρμόδιους φορείς η αύξηση του συγκεκριμένου ποσοστού τουλάχιστον στο 4% μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

Επισήμανε δε, ότι οι δράσεις αξιοποίησης των καινοτόμων ιδεών και των νεοφυών επιχειρήσεων, μέσω και των χρηματοδοτικών εργαλείων, βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για το αμέσως προσεχές διάστημα.

ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÕÐÁÁÍ ÍÉÊÏÕ ÄÅÍÄÉÁ ÌÅ ÔÏ ÄÓ ÔÇÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÅÉÁÓ ÆÙÍÇÓ ÊÁÉÍÏÔÏÌÉÁÓ (EUROKINISSI/Ãñáöåßï Ôýðïõ Õðïõñãåßïõ ÁíÜðôõîçò)

Ο πρόεδρος της ΑΖΚ κ. Δημήτρης Λακασάς ανέφερε ότι η στρατηγική του φορέα συνοψίζεται στο τετράπτυχο Ερευνώ-Παράγω-Εξάγω-Καινοτομώ και στηρίζεται στο μοντέλο του τριπλού έλικα, ως συντονιστή της ακαδημαϊκής, επιχειρηματικής και της ερευνητικής κοινότητας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ».

 

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ