Ν. Μούσχουρη: Στην Ελλάδα υπάρχει η "δικτατορική" εξουσία των συνθετών - Karfitsa.gr
Πολιτισμός

Ν. Μούσχουρη: Στην Ελλάδα υπάρχει η «δικτατορική» εξουσία των συνθετών

Η επιστολή της προς τον Σάκη Ρουβά
ÁÈÇÍÁ-ÃÅÍÉÊÇ ÐÑÏÂÁ ÃÉÁ ÔÏÍ ÔÅËÉÊÏ ÔÏÕ 51ïõ ÄÉÁÃÙÍÉÓÌÏÕ ÔÑÁÃÏÕÄÉÏÕ EUROVISION 2006// ÌÁÑÉÁ ÌÅÍÏÕÍÏÓ-ÍÁÍÁ ÌÏÕÓ×ÏÕÑÇ-ÓÁÊÇÓ ÑÏÕÂÁÓ
eurokinissi.gr

Ξεκάθαρη θέση παίρνει η Νάνα Μούσχουρη, με επιστολή που έστειλε στον Σάκη Ρουβά και στην οποία κάνει λόγο για υποχρέωση του κάθε καλλιτέχνη να μη μένει στάσιμος, υποστηρίζοντας την επιλογή του να συμμετέχει στη συναυλία για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας το Άξιον Εστί.

Κάνει  λόγο για »δικτατορική» εξουσία των συνθετών που αγνοεί τη σημασία των ερμηνευτών…

Ολόκληρη η επιστολή

Αγαπημένε μου Σάκη,

Έμαθα ότι θα τραγουδήσεις το «Άξιον Εστί» και σου εύχομαι καλή επιτυχία. Εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε ένα βαρύ χρέος, γιατί είμαστε εμείς που παίρνουμε την ευθύνη να γνωρίσουμε τα μουσικά έργα στο κοινό. Βλέπω συχνά στην αγαπημένη μας χώρα ότι υπάρχει μια «δικτατορική» εξουσία των συνθετών που αγνοεί τη σημασία των ερμηνευτών. Και αναρωτιέμαι: πού θα ήταν σήμερα τα Παιδιά του Πειραιά χωρίς την Μελίνα; Ή ο Ζορμπάς, χωρίς την εισαγωγή του Ζαμπέτα;

Η μουσική είναι μία σε οποιαδήποτε μορφή της. Πόπ, ρόκ, λαϊκή, παραδοσιακή, κλασσική, διεθνής ή τοπική. Δε χωρίζεται σε «έντεχνη» και «μη έντεχνη». Εξαρτάται πώς και γιατί την ερμηνεύεις. Η αλήθεια του κάθε τραγουδιού αποκαλύπτεται όταν το προσεγγίσεις με σεβασμό, αγάπη, ειλικρίνεια και ενθουσιασμό.

Σε παρακολουθώ σε όλα τα μουσικά βήματά σου και χαίρομαι που η καριέρα σου εξελίσσεται σοβαρά και όμορφα, γιατί είναι υποχρέωση κάθε καλλιτέχνη, για να μη μείνει στάσιμος, να δοκιμάζει και άλλα είδη μουσικής, στα οποία μπορεί να δώσει μια άλλη πνοή, νεώτερη.

Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι παρούσα στην παράστασή σου, αλλά θα είμαι εκεί με τη σκέψη μου. Με το ταλέντο σου, την ειλικρίνεια, το σεβασμό και την αγάπη σου για τη μουσική θα προωθήσεις στη δική σου γενιά και στο μέλλον ένα μεγάλο μουσικό έργο.

Καλή σου επιτυχία.

Με αγάπη

Νάνα

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ