«Να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης» - Karfitsa.gr
Karfitsomata Υγεία

«Να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης»

Eπικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης για 400 άτομα...

prosfuges

Για επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης περίπου 400 προσφύγων που διαμένουν από τον περασμένο Μάρτιο στην αποθήκη 18 του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, κάνουν λόγο με ανακοίνωσή τους μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης (ΚΙΑ) Θεσσαλονίκης. Το ΚΙΑ επισκέφτηκε αρκετές φορές τον τελευταίο μήνα την αποθήκη 18,στην προσπάθεια να καταγράψει και να φροντίσει και στο δικό του χώρο, τους πρόσφυγες με χρόνιες παθήσεις, να καλύψει παιδιατρικές, φαρμακευτικές και οδοντιατρικές ανάγκες.

«Εκτός από τους χρόνιους πάσχοντες (ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, καρδιολογικές παθήσεις κλπ) που μένουν ακάλυπτοι από την πολιτεία στην παρακολούθηση και τη φαρμακευτική τους αγωγή διαπιστώσαμε: μεγάλες ανάγκες για επείγουσα οδοντιατρική φροντίδα, ανεμβολίαστα παιδιά, ελλιπή διατροφή που δεν καλύπτει ή και θέτει σε κίνδυνο πάσχοντες από νοσήματα όπως πχ τους διαβητικούς, κακές συνθήκες υγιεινής. (Μόνο 15 χημικές τουαλέτες για 382 ανθρώπους, ελάχιστα ντουζ και αυτά με ΚΡΥΟ νερό). Επιπλέον υπάρχει έλλειψη ψυγείου για την καλή συντήρηση τροφίμων και φαρμάκων. Υπάρχει κίνδυνος επιμολύνσεων και αλλεργιών από τσιμπήματα κουνουπιών, συνεπώς ανάγκη για αντικουνουπική προστασία. Διαπιστώσαμε δηλαδή ότι οι άνθρωποι στην αποθήκη 18 του ΟΛΘ διαβιούν σε επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες ενώ ταυτόχρονα στερούνται ενημέρωσης για τα δικαιώματα τους καθώς και πλήρους ελευθερίας αφού τους απαγορεύεται η έξοδος μετά τις 10 το βράδυ», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μέλη του ΚΙΑ Θεσσαλονίκης, ζητούν από την πολιτεία και τον κάθε υπεύθυνο (ΥΠΕ, ΚΕΕΛΠΝΟ, δήμο, περιφέρεια, ΕΚΕΠΥ, Λιμενικό) να πράξει άμεσα έτσι ώστε: «να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες που βρέθηκαν στην πόλη από το νοσογόνο και επικίνδυνο χώρο της αποθήκης 18 του ΟΛΘ και να στεγαστούν – όπως δικαιούνται ΟΛΟΙ οι άνθρωποι ανεξαρτήτως της καταγωγής τους – σε κτίρια μέσα στον αστικό ιστό που να πληρούν συνθήκες διαμονής οι οποίες δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους και δεν θα θίγουν την αξιοπρέπειά τους. Δηλώνουμε ότι το ΚΙΑ στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και θα αγωνίζεται να φιλοξενηθούν με τον ίδιο τρόπο που θα φιλοξενούσαμε στην πόλη μας φίλους και συγγενείς».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ