"Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επισιτιστική βοήθεια" - Karfitsa.gr
Κοινωνία

“Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επισιτιστική βοήθεια”

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά την υλοποίηση του προγράμματος!

PATOULISΝα προχωρήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα οι διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος « Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», προυπολογισμού 300 εκατομμυρίων ευρώ για τη διετία 2015-16, ζητεί ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τη χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θ. Φωτίου και στην οποία συμμετείχε ο κ. Πατούλης, υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Ο δήμος βρίσκεται στον εγγύτερο βαθμό, έχει τις δομές για τις ευπαθείς ομάδες και τα μέσα» τονίζει ο κ. Πατούλης.

«Από εκεί και πέρα» προσθέτει «υπάρχουν διαδικασίες τις οποίες όλοι θα πρέπει να σεβόμαστε και φυσικά οι συμπράξεις των δήμων αλλά και σε κάποια σημεία της Ελλάδος οι συμπράξεις των περιφερειών, ώστε γρήγορα και αποτελεσματικά να φτάσει και το τελευταίο ευρώ σ΄αυτούς που το έχουν ανάγκη με πιο ποιοτικό τρόπο. Αυτό είναι και το μελλούμενο» επισήμανε. Στόχος της χθεσινής σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των διαφόρων συμπράξεων που εμπλέκονται στο πρόγραμμα ήταν «να δούμε πως θα σμικρύνουμε τις καθυστερήσεις και πως θα επισπεύσουμε ώστε να γίνουν, όσο το δυνατόν συντομότερα, όλα αυτά πράξη. Δηλαδή να φτάσουν τα τρόφιμα και όλες οι άλλες ευεργεσίες από τα 300 εκατ. ευρώ που καταρχήν υπάρχουν και να αποτελέσει το πρόγραμμα έναν προάγγελο, μέσα από την αξιολόγηση, για τα επιπλέον, εάν θέλετε, που μπορεί να δωθούν από τα 2 δισ. ευρώ όπως έχει προαναγγελθεί στο πλαίσιο του πακέτου Γιούνκερ».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ