Να ξαναβρεθούμε - Karfitsa.gr
Απόψεις

Να ξαναβρεθούμε

Του Αλεξάνδρου παπουτσή

12023107_10206785933703000_1864396874_nΤου Αλεξάνδρου Παπουτσή

Εάν έπρεπε να γράψω τους λόγους για τους οποίους κρίνω πως η ψήφος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ψήφος ωφέλιμη, χρήσιμη και σταθεροποιητική θα υπήρχαν αρκετά σημεία που θα έπρεπε να συμπεριληφθούν σε αυτό το σημείωμα. Βέβαια ο καθείς μας φτάνει πάνω στη σχισμή της κάλπης έχοντας το δικό του αξιακό φορτίο, τις δικές του ιδεολογικές προτιμήσεις, πολιτικές σταθμίσεις και κομματικές συμπάθειες. Σε αυτό το τελευταίο – κομματικές συμπάθειες- ο χώρος της κεντροαριστεράς δεν είναι τα τελευταία χρόνια στα καλύτερά του. Όντας ο χώρος που αγαπήθηκε και ανέπτυξε σχέσεις πάθους με το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας σήμερα προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να διατυπώσει το νέο, σύγχρονο λόγο του.

Αξίζει όμως να δούμε γιατί η προοδευτική δημοκρατική παράταξη, λανθασμένα κατά τη γνώμη μου, δέχθηκε μονόπλευρα αυτήν τη εκλογική πίεση που οδήγησε στη δραματική μείωση της επιρροής. Τα περισσότερα είναι γνωστά – αστοχίες πολιτικών, μειωμένη αξιοπιστία προσώπων, πελατειακά δίκτυα, μεταρρυθμιστική αδυναμία. Όμως πέραν αυτών δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το εξής. Τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα ήταν η μόνη παράταξη – πολιτικός χώρος που είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. – Ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου τις ευθύνες των λαθών της Μεταπολίτευσης χωρίς όμως να του αναλογούν όλες.

Με βαθύ αίσθημα ευθύνης στάθμισε ως σημαντικότερη την πορεία της χώρας παρά την τύχη της παράταξης.

– Δεν έπαιξε με τον πόνο του ελληνικού λαού, δεν έταξε εύκολες λύσεις. Συμπιέστηκε ανάμεσα σε «Ζάππεια 1-2-3» και σε «προγράμματα Θεσσαλονίκης» που στην πρώτη επαφή με την πραγματικότητα εξαερώθηκαν και κατέστησαν κείμενα άνευ αξίας.

– Οι όποιες προτάσεις για επιμέρους αλλαγές των μνημονίων ήταν συγκεκριμένες και στοχευμένες. Δεν δαιμονοποιούσαν το μνημόνιο παρά μόνο προσπαθούσαν σε συνθήκες κοινωνικά και πολιτικά οξυμένες να πετύχουν τροποποιήσεις προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας

– Δεν χρησιμοποίησε κανένας εκ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης λόγο διχαστικό, πολωτικό, αντιευρωπαϊκό, αντικοινοβουλευτικό, εθνικολαϊκιστικό και αντιθεσμικό.

– Έχει τις προγραμματικές εκείνες επεξεργασίες που θα συνεισφέρουν στην υπόθεση υπέρβασης της κρίσης και είναι ανοιχτή σε συνεργασίες για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Εδώ στη Θεσσαλονίκη των μεγάλων συγκεντρώσεων που κάλυπταν όλο το παραλιακό μέτωπο, οι παλαιότεροι θα τα θυμούνται, υπάρχει κόσμος προοδευτικός, κόσμος της εργασίας, της δημιουργίας. Οι περισσότεροι είναι θυμωμένοι και πιθανά και απογοητευμένοι. Τους καλούμε τώρα που τελείωσαν τα ψέματα να ξαναβρεθούμε για μια νέα αρχή.

Ο Αλέξανδρος Παπουτσής είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στην Α Θεσσαλονικης

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ