Να μπουν στο νέο ΕΟΠΥΥ ζητούν οι οδοντίατροι - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Να μπουν στο νέο ΕΟΠΥΥ ζητούν οι οδοντίατροι

Έκκληση από τον κλάδο

οδοντίατρος

Την ένταξη της οδοντιατρικής περίθαλψης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της χώρας ζητούν οι οδοντίατροι. Τονίζουν ωστόσο ότι η μετάβαση από το σημερινό καθεστώς στον σχεδιαζόμενο νέο φορέα πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μην πληγεί ούτε ο κλάδος, ούτε οι ασθενείς.

Η ανάγκη, τονίζουν οι οδοντίατροι, είναι επιτακτική ιδίως αυτή την περίοδο που πολύς κόσμος αδυνατεί να φροντίσει την υγεία του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ασθένειες των δοντιών, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, μπορεί να προκαλέσουν πλήθος άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως τα καρδιαγγειακά.

«Η Οδοντιατρική πρέπει να βρίσκεται ενταγμένη στο σύστημα υπηρεσιών που θα προσφέρει ο νέος ΕΟΠΥΥ. Είναι όμως σημαντικό να μην επηρεαστεί η παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς στην περιφέρεια ή σε περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία» ανέφερε ο χειρουργός οδοντίατρος, πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), κ. Αθανάσιος Κατσίκης, στη διάρκεια συνέντευξης την Τετάρτη με αφορμή τη διοργάνωση του 33ου Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου στις 22 – 24 Νοεμβρίου.

Η οδοντιατρική περίθαλψη μέσω του ΕΟΠΥΥ παρέχεται από 880 οδοντιάτρους του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και των Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ. Στην πράξη, οι εκπρόσωποι του κλάδου, συμφώνησαν ότι η οδοντιατρική φροντίδα είναι ακριβή και ότι για αυτό πρέπει να ενταχθεί στη δημόσια υγεία.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ